Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Včelí med

Včelí med

Přidat na Pinterest
Sladká, hustá tekutina, vyrobena včelami. Med může být vytvořen i jiným druhem hmyzu. V dlouhém procesu výroby stojí na počátku medonosný hmyz, který získává z květů sladké šťávy. Med má specifickou sladkou chuť, ve které se odráží doba sběru i druh rostlin. Jedná se o směs cukrů, vody, ale také popela a jiných částic, které se při sbírání postupně do medu dostanou. Tato složka je ale zanedbatelná. Při dlouhodobém užívání má med pozitivní účinky na náš organismus, působí proti bakteriím, obsahuje látky, které ovlivňují naše trávení, zvyšují obranyschopnost organismu. Medem můžeme v některých případech zcela nahradit cukr a využívat jej jako přírodní sladidlo. Jako přísada se používá do pečení některých dezertů a vánočního cukroví, protože podtrhuje jedinečnou chuť. Můžeme jej servírovat i na chlebu s máslem. Pozor na konzumaci medu u dětí. Protože je med sbírán z květů, může působit jako alergen i ve své finální podobě – medu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Mrkvové muffiny s jablky

Mrkvové muffiny s jablky

Do prosáté mouky s kypřicím práškem, solí a skořicí přidáme nastrouhanou mrkev, jablka, med, ořechy, rozšle...

Jablkovo-hruškové muffiny

Jablkovo-hruškové muffiny

V jedné míse smícháme suché ingredience: mouku, prášek do pečiva, špetku soli a skořici. Ve druhé míse rozm...

Raw kuličky plné energie

Raw kuličky plné energie

Všechny suroviny smícháme a dáme vychladit do lednice alespoň na 30 minut - po vychlazení se budou lépe tva...

Provensálská čekanka

Provensálská čekanka

Rozdělte čekanku na jednotlivé "puky", ozdobte je kostičkami vykrájeného pomeranče. Mezi ně dejte sýr Tarta...

Ovesné mrkvové sušenky

Ovesné mrkvové sušenky

Vločky rozmixujte a mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Rozehřáté máslo prošlehejte s medem, vajíčkem, ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Včelí med Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře