Aioli
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
0min
Celkový čas
10min
Porce
Nutriční hodnoty
42
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Žloutek, citrónovou šťávu, dijonskou hořčici, stroužek česneku, mořskou sůl a pepř promíchejte a začněte šlehat ručně nebo električkým šlahačem.
Postupně pomalinku po kapkách přilévejte olej. Pěkně postupně přidávejte než se začně tvořit žlutý tuhý krém. A je hotovo. Na závěr můžete přidat bylinky či jakékoli jiné dochucení, abyste aioli perfektně doladili k podávanému pokrmu. Přidat můžete česnek, estragon, kopr, šafrán nebo třeba parmezán.
Dobrou chuť.
Bára Uhýrková Černá16. 03. 2019
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.