Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Plněné kloboučky žampiónů s aioli

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 1h 0min , porce

1480 kalorií, 4.0g cukrů, 144.0g tuků, 18.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Žampiony opláchneme pod tekoucí vodou a oddělíme nožičky od klouboučků. Troubu rozehřejeme na 160°C, plech vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme kloboučky žampionů, dáme péct do rozehřáté trouby na 10 minut.
Mezitím, co se nám klouboučky předpíkají, nakrájíme si zbylé nožičky žampionů na malé kostičky a na pánvi je na oleji chvíli podusíme. Anglickou slaninu a česnek také nakrájíme na malé kostičky a po chvíli přihodíme k žampionům, již nepřikrýváme a dusíme.
Do mísy si nadrobíme plátek toustového chleba a zalijeme mlékem, necháme chvíli odstát, aby pečivo mléko nasálo. Poté do nasáklého pečiva přidáme hrst petrželky, sůl a pepř a vše smícháme s podušenou směsí na pánvi.
Předpečené kloboučky plníme touto směsí a poté je dáme do trouby na dalších 10 minut zapéct. Hotové žampiony poznáme podle náplně, utvoří krustu a krásně zhnědne.
Do misky dáme majonézu, olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř a umícháme omáčku Aioli. Omáčku podáváme s teplými žampiony a čerstvým pečivem.

Sonia005

26. 01. 2011, Recept navštíven: 1517x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Plněné kloboučky žampiónů s aioli

Plněné kloboučky žampiónů s aioli

Žampiony opláchneme pod tekoucí vodou a oddělíme nožičky od klouboučků. Troubu rozehřejeme na 160°C, plech ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Plněné kloboučky žampiónů s aioli Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře