Plněné kloboučky žampiónů s aioli

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1480 kalorií
4.0g cukrů
144.0g tuků
18.0g bílkovin


Příprava

Žampiony opláchneme pod tekoucí vodou a oddělíme nožičky od klouboučků. Troubu rozehřejeme na 160°C, plech vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme kloboučky žampionů, dáme péct do rozehřáté trouby na 10 minut.
Mezitím, co se nám klouboučky předpíkají, nakrájíme si zbylé nožičky žampionů na malé kostičky a na pánvi je na oleji chvíli podusíme. Anglickou slaninu a česnek také nakrájíme na malé kostičky a po chvíli přihodíme k žampionům, již nepřikrýváme a dusíme.
Do mísy si nadrobíme plátek toustového chleba a zalijeme mlékem, necháme chvíli odstát, aby pečivo mléko nasálo. Poté do nasáklého pečiva přidáme hrst petrželky, sůl a pepř a vše smícháme s podušenou směsí na pánvi.
Předpečené kloboučky plníme touto směsí a poté je dáme do trouby na dalších 10 minut zapéct. Hotové žampiony poznáme podle náplně, utvoří krustu a krásně zhnědne.
Do misky dáme majonézu, olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř a umícháme omáčku Aioli. Omáčku podáváme s teplými žampiony a čerstvým pečivem.

přidejte na:
Sonia005

26. 01. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
hanka
recpet sa oplatí vyskúšať

26. 12. 2016, 20:03

Svetlana
vyborný recept so šampinonmi

28. 06. 2017, 20:18

palino
chuťovo vynikajuce jedlo

14. 04. 2018, 20:23

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.