Majonéza

Krémová omáčka, původem z Francie. Dnes je již v obchodech běžně k dostání od různých výrobců, tím se liší i chuť a přidané ingredience, ale pravá majonéza se vyrábí ze žloutku, octa nebo šťávy citrónu, řepkového oleje, vody, hořčice a koření. Vznikne tak hustá, krémová omáčka s nažloutlou barvou. Podle přidaného koření se dále rozlišuje několik druhů kořeněných majonéz. Skvěle se hodí na dochucení nejrůznějších zeleninových salátů, těstovinové saláty jsou po přidání majonézy opravdovou pochoutkou. Oblíbenou kombinací je majonéza a pečené maso, vytváříme pomocí ní nejrůznější pomazánky, je nedílnou součástí obložených mís. Tatarská omáčka je majonéza s přidanými kousky zeleniny.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář