Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Majonéza

Majonéza

Přidat na Pinterest
Krémová omáčka, původem z Francie. Dnes je již v obchodech běžně k dostání od různých výrobců, tím se liší i chuť a přidané ingredience, ale pravá majonéza se vyrábí ze žloutku, octa nebo šťávy citrónu, řepkového oleje, vody, hořčice a koření. Vznikne tak hustá, krémová omáčka s nažloutlou barvou. Podle přidaného koření se dále rozlišuje několik druhů kořeněných majonéz. Skvěle se hodí na dochucení nejrůznějších zeleninových salátů, těstovinové saláty jsou po přidání majonézy opravdovou pochoutkou. Oblíbenou kombinací je majonéza a pečené maso, vytváříme pomocí ní nejrůznější pomazánky, je nedílnou součástí obložených mís. Tatarská omáčka je majonéza s přidanými kousky zeleniny.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Zeleninový wrap s pikantní hovězí jehlou

Maso nakrájíme na kostky a napícháme na jehlu. Smícháme sójovou omáčku, chilli omáčku, nasekanou chilli p...

Bramborový salát s jogurtem a majonézou

Bramborový salát s jogurtem a majonézou

Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Mrkev také uvaříme doměkka, vejce na tvrdo. Brambory nakrájíme na k...

Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Tortilly pomažeme trochou olivového oleje. Rozdělíme na ně hrášek, kukuřici a krátce povařenou brokolici na...

Sendvič s trhaným kuřecím masem

Sendvič s trhaným kuřecím masem

Kuřecí stehna zbavíme kůže a potřeme je směsí z oleje a grilovacího koření. Po třiceti minutách marinován...

Kedlubnový dip

Kedlubnový dip

Kedlubnu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Chilli papričku nakrájíme najemno a česnek utřeme. Vše smícháme. P...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Majonéza Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře