Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Dijonská hořčice

Dijonská hořčice

Přidat na Pinterest

Pochází z oblasti Dijon, Francie. Stejně jako běžná hořčice obsahuje mletá hořčičná semínka (hnědá, černá), ocet a mleté koření. Pikantní chuť a ostře žlutavou barvu jí navíc dodávají přísady jako bílé víno, grapefruitový mošt a směs koření, kterou si výrobce nechává pro sebe. Chuť je ostrá, na jazyku jemně pálivá. Dnes už se tímto názvem označují i jiné hořčice než ty, které jsou vyrobeny podle tradiční receptury. Při koupi si proto musíme dát pozor na složení, které se odrazí na kvalitě. Na kvalitní dijonskou hořčici nenarazíme v plastovém obalu. Její chuť oceníme při spotřebě společně s uzeninou, jako přísadu do marinád k nakládanému masu nebo pikantních záliv salátů, je vhodná ke grilovanému masu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Kapustové karbanátky s bramborami

Kapustové karbanátky s bramborami

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Kapustičky krátce spaříme (klidně ve vodě, kde se vaří br...

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Kanapky s lososovým tartarem a citrónovým máslem

Máslo utřeme se solí, pepřem, citrónovou kůrou a šťávou z jednoho citrónu do pěny. Dáme do lednice vychladi...

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Vepřová žebra s domácí BBQ omáčkou

Brambory nakrájíme na půlky, osolíme a opepříme. Spolu s rozpůlenými cibulkami a slaninou je zabalíme osole...

Rychlá celerová pomazánka

Rychlá celerová pomazánka

V misce smícháme majonézu, hořčici a citrónovou šťávu. Osolíme a opepříme. Celer oloupeme a poté nakrájím...

Zelený a bílý chřest s kuřetem

Zelený a bílý chřest s kuřetem

Oba chřesty oloupeme a zbavíme je dřevnatých konců. Dáme vařit vodu. Nejprve dáme jen bílý chřest a vařím...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Dijonská hořčice Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře