Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Boží bůček

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 10min
Nutriční hodnoty
0 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Tradiční vietnamský recept jsme si přivezli přímo z vietnamské ulice. A pro jeho nenáročnost a naprostou chuťovou dokonalost vám garantuji, že ho budete milovat.
Vyberte masitý, středně vysoký bůček a nakrajte jej na pásy o šířce cca 10 cm. Kůži nažežte, ale dávejte pozor, ať se neproříznete až do masa. Vložte do pekáče a zakryjte shora asi centimetrovou vrstvou soli. Nebojte, netuším jak to funguje, ale bůček při pečení v solné kruště není přesolený.
Předehřejte troubu na 180°C a pečte cca 40 minut. Ze soli se stane krusta, tu sloupněte, bůček vyjměte z pekáčku a zbavte veškeré soli. Poté ho dejte při 220°C péct na mřížku, pod ní umístěte plech na odkapávání tuku. Pečte dokud kůže nezezlátne a krásně nabobtná.

Bulb Tip k receptu

Na proříznutí bůčku si rozhodně vezměte nabroušený nůž. Hotový bůček můžete konzumovat ihned nebo třeba za studena a můžete s ním také plnit tradiční vietnamské bagety bahn mi nebo třeba burgery.


Přidat na Pinterest
Bára Uhýrková Černá

28. 02. 2019, Recept navštíven: 379x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jednoduchá príprava, ale chuť perfektna

01. 03. 2019, 11:38

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo vyborné

10. 03. 2019, 20:44

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborný recept

13. 03. 2019, 20:17

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuce, chutné

21. 03. 2019, 11:18

Přidat komentář

Facebook komentáře