Boží bůček

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

0 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Tradiční vietnamský recept jsme si přivezli přímo z vietnamské ulice. A pro jeho nenáročnost a naprostou chuťovou dokonalost vám garantuji, že ho budete milovat.
Vyberte masitý, středně vysoký bůček a nakrajte jej na pásy o šířce cca 10 cm. Kůži nažežte, ale dávejte pozor, ať se neproříznete až do masa. Vložte do pekáče a zakryjte shora asi centimetrovou vrstvou soli. Nebojte, netuším jak to funguje, ale bůček při pečení v solné kruště není přesolený.
Předehřejte troubu na 180°C a pečte cca 40 minut. Ze soli se stane krusta, tu sloupněte, bůček vyjměte z pekáčku a zbavte veškeré soli. Poté ho dejte při 220°C péct na mřížku, pod ní umístěte plech na odkapávání tuku. Pečte dokud kůže nezezlátne a krásně nabobtná.

Tip k receptu

Na proříznutí bůčku si rozhodně vezměte nabroušený nůž. Hotový bůček můžete konzumovat ihned nebo třeba za studena a můžete s ním také plnit tradiční vietnamské bagety bahn mi nebo třeba burgery.

přidejte na:

Kategorie

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
jednoduchá príprava, ale chuť perfektna

01. 03. 2019, 11:38

Chybí obrázek
chuťovo vyborné

10. 03. 2019, 20:44

Chybí obrázek
výborný recept

13. 03. 2019, 20:17

Chybí obrázek
vynikajuce, chutné

21. 03. 2019, 11:18

Chybí obrázek
Výborné.

30. 03. 2019, 18:43

Chybí obrázek
perfektný recept ako urobiť dobrý bôčik

09. 06. 2019, 17:25

Přidat komentář
Chybí obrázek
Naprosto boží. Lepší bůček sem ještě nejedl.

Martin Pěč 30. 03. 2019, 18:43

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.