Boží bůček
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Tradiční vietnamský recept jsme si přivezli přímo z vietnamské ulice. A pro jeho nenáročnost a naprostou chuťovou dokonalost vám garantuji, že ho budete milovat.
Vyberte masitý, středně vysoký bůček a nakrajte jej na pásy o šířce cca 10 cm. Kůži nažežte, ale dávejte pozor, ať se neproříznete až do masa. Vložte do pekáče a zakryjte shora asi centimetrovou vrstvou soli. Nebojte, netuším jak to funguje, ale bůček při pečení v solné kruště není přesolený.
Předehřejte troubu na 180°C a pečte cca 40 minut. Ze soli se stane krusta, tu sloupněte, bůček vyjměte z pekáčku a zbavte veškeré soli. Poté ho dejte při 220°C péct na mřížku, pod ní umístěte plech na odkapávání tuku. Pečte dokud kůže nezezlátne a krásně nabobtná.
Tip k receptu
Na proříznutí bůčku si rozhodně vezměte nabroušený nůž. Hotový bůček můžete konzumovat ihned nebo třeba za studena a můžete s ním také plnit tradiční vietnamské bagety bahn mi nebo třeba burgery.
Bára Uhýrková Černá28. 02. 2019