Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Bramborovo-houskový nok (knedlik)

Obtížnost Čas přípravy
1dní 16h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
1dní 1h 0min 2dní 17h 0min
Nutriční hodnoty
1770 kalorií 0.0g cukrů 14.0g tuků 57.0g bílkovin

Příprava

Brambory uvaříme ve slupce - necháme vychladnout.
Smícháme mouku, krupici, sůl a škrob.
Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostky.
Vychladlé brambory nastrouháme.
V míse smícháme brambory, rohlíky s vejci a promneme.
Pak přidáme mouku s krupicí, škrobem a solí.
Řádně propracujeme, těsto má být hustší.
Poté za pomocí lžíce a hlavně rukou tvoříme malé noky o velikosti vejcí Karety obecné (pokud jste vejce mořské želvy neviděli, tak velikosti ping pongového, nebo golfového míčku), je možné i o velikosti tenisáku.
Vaříme v páře ve větším hrnci, (na pařáku), noky o velikosti vejcí Karety obecné cca 22 minut, o velikost tenisáku 25 minut.
Když jsou noky hotové, propíchneme vidličkou.
Z uvedeného množství udělate cca 25-30 noků velikosti vejcí Karety obecné a cca 15-18 tenisáků.
Tyto noky jsou vynikající a jsou to zřejmě mé nejoblíbenější knedliky, ostatně já sním všechno, kriminál mě naučil :-)

Bulb Tip k receptu

U Krausů se na boží hod Vánoční podává, stejně jako u nás vepřová na smetaně, s rudým bolševickým nokem. Berte to jako variaci na slavný vídeňský bramborový knedlík, ale podle mě je ještě lepší.
Hodí se naprosto ke všemu, svíčková, koprovka, moravský vrabec, vepřo-knedlo .... tento nok je naprosto universální.


Přidat na Pinterest
Hardy

14. 04. 2019, Recept navštíven: 78x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
knedlík veľmi dobrý

17. 04. 2019, 18:48

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný knedlík

18. 04. 2019, 17:26

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star
celkom chutný knedlík

18. 04. 2019, 17:30

Přidat komentář

Facebook komentáře