Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Bramborový škrob

Látka rostlinného původu získaná fotosyntézou. Bramborový škrob je v naší kuchyni využíván především k přípravě pečiva, moučníků a dortů. Zahustit s ním ale lze i exotické pokrmy jako je čína nebo klasické omáčky k masu. Doporučuje se hlavně pro alergiky na lepek, kterým není dovoleno zahušťovat moukou. Škrob totiž obsahuje z 80% sacharidy a z 20% tuky a bílkoviny.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Cukrové piškoty

Cukrové piškoty

Z bílků vyšleháme sníh, přidáme cukr krupice a postupně i žloutky. Mouku smícháme se škrobem a vmícháme j...

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Mandle si rozdrtíme na prášek. Z másla, mouky, cukru moučky a jednoho žloutku vypracujeme tuhé těsto. Pod...

Citronový dort s jahodami

Citronový dort s jahodami

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky – nejprve si z bílků s trochou soli vyšleháme tuhý sníh a poté vyšleháme...

Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

Smícháme mouku, sůl, cukr krupici a máslo a vytvoříme směs podobnou drobence. Přilijeme 80 ml vody a vyprac...

Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky. Smícháme ji s bramborovým škrobem, cukrem krupice a skořicí. Přen...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Bramborový škrob Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře