Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Mandle si rozdrtíme na prášek.
Z másla, mouky, cukru moučky a jednoho žloutku vypracujeme tuhé těsto. Podle potřeby přidáme jednu až dvě lžíce vody. Poté těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 20 minut v lednici odpočinout.
Mezitím si vymažeme formičky na tartaletky.
Uleželé těsto vyválíme a vyplníme jím formičky na tartaletky. Dno propícháme vidličkou, položíme na to pečící papír a zasypeme luštěninami. Pečeme 10 minut na 200 °C, poté odsypeme luštěniny a pečeme ještě 10 minut.
Zbylé žloutky vyšleháme s cukrem krystal do pěny. Poté zapracujeme škrob a trochu mléka – měla by se vytvořit jakási žlutá pasta.
Zbylé mléko svaříme s vanilkovým extraktem a trochu nalijeme do pasty. Zamícháme a pak pastu vmícháme do zbylého mléka. Povaříme do zhoustnutí a tímto krémem naplníme tartaletky.
Po vychladnutí ozdobíme ovocem.
24. 02. 2016