Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Vanilková esence

Vanilková esence

Přidat na Pinterest

Druh vanilkového koření. Přírodní extrakt či esence se vyrábí z pravých lusků vanilky. Tyto lusky jsou však horší jakosti ve smyslu velikosti nebo jsou polámané a neprodaly by se jednotlivě zabalené. Kousky těchto lusků se pak napustí alkoholem. Výsledkem je tmavší voňavá tekutina která zpravidla obsahuje i malá černá semínka. Koupit ji můžete pod názvem madagaskarský bourbon a použít ji lze do všemožných dezertů, těst na moučníky, cukroví, do krémů i náplní. V obchodech naleznete i esenci umělou, ta však opravdovou vůni a chuť vanilky nemůže nikdy nahradit, naopak zanechá jistou pachuť.  V podstatě je to chemický přípravek, vyrobený z uhelného dehtu nebo kumarinu a z odpadu buničiny. Přesto se tohoto koření ve světě spotřebuje obrovské množství.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Obrácený banánový koláč

Obrácený banánový koláč

100 g másla rozpustíme na pánvi a přidáme k němu 100 g třtinového cukru. Vytvoříme karamel, který odstavíme...

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Tartaletky s lesními plody a vanilkovým krémem

Mandle si rozdrtíme na prášek. Z másla, mouky, cukru moučky a jednoho žloutku vypracujeme tuhé těsto. Pod...

Medenki

Medenki

Ořechy vyloupeme tak, abychom z nich získali celé poloviny. Získáme tak asi 30 kusů ořechů, které použijeme...

Obrácený banánový koláč s omáčkou z javorového sirupu a karamelu

Obrácený banánový koláč s omáčkou z javorového sirupu a karamelu

Budeme potřebovat pečící formu (čtverec) asi 20 cm velkou. Tu vyložíme pečícím papírem. Na něj nalijeme 100...

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Nejprve smícháme suché ingredience: mouku prosejeme s práškem do pečiva a sodou do mísy. Přidáme kakao, cuk...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Vanilková esence Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře