Mramorová bábovka se šlehačkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

2384 kalorií
200.0g cukrů
27.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

1. Žloutky s polovinou cukru (krystal) a smetanou vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny.

2. Přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva.

3. Bílky s druhou polovinu cukru vyšleháme do sněhu a opatrně vmícháme do těsta.

4. Oddělíme těsto na dvě poloviny. Do světlé dejte lžičku vanilkové esence (aroma). Do tmavé přimíchejte kakao a kávu. (Káva podporuje chuť kakaa).

5. Vymažte máslem formu a vysypte plohrubou moukou.

6. Vlijte těsto do formy - střídavě světlé a tmavé, vznikne tak mramorování (případně zebra).

7. Pečte v předehřáté troubě na 180°C 50 minut. Zkontrolujte špejlí.

6. Po vyndání posypte moučkovým cukrem.

Tip k receptu

Do tmavé části lze přidat kousky čokolády.

přidejte na:

01. 09. 2020

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Výborná mramorová bábovka
palino 01. 09. 2020, 02:19
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
bábovka mala úspech
dušanka 02. 09. 2020, 02:11