Mramorová bábovka se šlehačkou
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
2384
kalorií
200.0g
cukrů
27.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
1. Žloutky s polovinou cukru (krystal) a smetanou vyšleháme elektrickým šlehačem do pěny.
2. Přidáme prosetou mouku s práškem do pečiva.
3. Bílky s druhou polovinu cukru vyšleháme do sněhu a opatrně vmícháme do těsta.
4. Oddělíme těsto na dvě poloviny. Do světlé dejte lžičku vanilkové esence (aroma). Do tmavé přimíchejte kakao a kávu. (Káva podporuje chuť kakaa).
5. Vymažte máslem formu a vysypte plohrubou moukou.
6. Vlijte těsto do formy - střídavě světlé a tmavé, vznikne tak mramorování (případně zebra).
7. Pečte v předehřáté troubě na 180°C 50 minut. Zkontrolujte špejlí.
6. Po vyndání posypte moučkovým cukrem.
Tip k receptu
Do tmavé části lze přidat kousky čokolády.
01. 09. 2020
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.