Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Káva

Káva

Přidat na Pinterest
Připravuje se z plodů kávovníku. Bobule se musí nejdříve upražit a poté se melou na jemný prášek. Spojením prášku a horké vody vznikne horký nápoj označovaný jako káva. Má typickou tmavě hnědou barvu a výrazné nezaměnitelné aroma. Rizikem kávy jej její návykovost a také fakt, že náš organismus odvodňuje, proto je vhodné při pití kávy dbát na pitný režim. Obsahuje velké množství kofeinu, který povzbuzuje organismus. Může se však stát, že na některé jedince má i tlumící účinky a uspává. Kávu si můžeme dopřát v několika velice lahodných variantách, jako je např. turecká káva, espreso, mokka a další. Samozřejmě se káva nepoužívá pouze jako nápoj, ale je také přísadou při pečení cukroví nebo přípravě nepečených moučníků (např. Tiramisu).

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Aromatická koňaková káva

Aromatická koňaková káva

Kávu zalijeme 200 ml vody a necháme 5 minut stát. Poté ji nalijeme do kastrolu, přidáme skořiči a hřebíče...

Kávové řezy

Kávové řezy

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, přidáme mleté mandle, kakao a mletou kávu. Pečeme 30 minut na 180 °C. ...

Kávový mousse

Kávový mousse

Mléko a 100 ml smetany přivedeme k varu. Zbytek smetany vyšleháme dotuha. Smícháme žloutky, kávu a cukr ...

Cannoli plněné ricottovým krémem

Cannoli plněné ricottovým krémem

Den předem si připravíme těsto: smícháme mouku, cukr moučku, skořici, kávu a sůl. Přidáme sádlo a vejce a p...

Mojito alá nescafe

Mojito alá nescafe

Do sklenice vložíme limetu nebo citrón (pokrájený na 8 dílků) a lístky máty. Přidáme cukr a vše důkladně ro...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Káva Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře