Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Káva

Aromatická koňaková káva

Aromatická koňaková káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g kávy, 1 ks skořice, 4 ks hřebíčku, 2 trošky citronové kůry, 2 trošky pomerančové kůry, 16 cl koňaku, 4 lžičky cukru krupice, 200 ml polotučného mléka

Kávu zalijeme 200 ml vody a necháme 5 minut stát. Poté ji nalijeme do kastrolu, přidáme skořiči a hřebíček, citronovou a pomerančovou kůru a chvíli vaříme - ale pod bodem varu, na mírném plameni. Mezitím si do čtyř skleniček rozdělíme koňak, v...

Kávové řezy

Kávové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks bílků, 3 g želatiny, 100 g cukru krupice, 150 g mandlí, 30 g kakaa, 200 g hořké čokolády, 60 g másla, 100 ml polotučného mléka, 200 g bílé čokolády, 450 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce kávy

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, přidáme mleté mandle, kakao a mletou kávu. Pečeme 30 minut na 180 °C. Smícháme 50 ml smetany, hořkou čokoládu, máslo a mléko a roztavíme to na vodní lázni. Touto směsí potřeme vychladlý korpus a dáme do ledni...

Kávový mousse

Kávový mousse

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

100 ml plnotučného mléka, 40 g cukru krupice, 75 g žloutků, 10 g kávy, 300 g mléčné čokolády, 100 g hořké čokolády, 430 ml smetanay ke šlehání (šlehačka), 100 g lesního ovoce, 10 g želatiny

Mléko a 100 ml smetany přivedeme k varu. Zbytek smetany vyšleháme dotuha. Smícháme žloutky, kávu a cukr a na tuto směs nalijeme tak 2 lžíce horkého mléka se smetanou. Poté žloutky nalijeme do mléka na plotně a udržujeme je při teplotě 85 °C. ...

Cannoli plněné ricottovým krémem

Cannoli plněné ricottovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 30 g cukru moučky, 50 g sádla, 500 g sýru ricotta, 150 g cukru krupice, 100 g pistácií, 1 lžička skořice, 1 lžička kávy, 1 lžička soli, 2 lžičky pomerančové kůry, 1 ks vejce, 50 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce vinného octu, 1 lžíce pomerančové šťávy

Den předem si připravíme těsto: smícháme mouku, cukr moučku, skořici, kávu a sůl. Přidáme sádlo a vejce a postupně přiléváme smíchané víno s octem. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Smícháme ricottu s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a nechá...

Mojito alá nescafe

Mojito alá nescafe

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml nescafé frappé, 1 limeta nebo citrón, 9 lístků máty, 3 lžičky cukru krupice

Do sklenice vložíme limetu nebo citrón (pokrájený na 8 dílků) a lístky máty. Přidáme cukr a vše důkladně rozmačkáme drtítkem. Zasypeme ledem (nejlépe drceným) a zalijeme kávou nescafé frappé. Zamícháme lžičkou a ozdobíme lístky máty.

Pudink s Vita kávou

Pudink s Vita kávou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l polotučného mléka, 1 sáček pudinku, 4 lžičky Vita kávy, 50 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru

Vita kávu smícháme s cukrem, zředíme mlékem a přivedeme do varu. Pak přilijeme pudinkový prášek s vanilkovou příchutí rozmíchaný ve dvou lžičkách mléka a za stálého míchání povaříme. Kompotové misky vypláchneme studenou vodou, vlijeme do nich vař...

Máslový krém - nastavovaný

Máslový krém - nastavovaný

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 l polotučného mléka, 1/2 sáček pudinkového prášku, 100 g másla, 100 g cukru moučka, 3 lžičky Vita kávy

Pudinkový prášek s vanilkovou příchutí rozmícháme v mléce a vaříme jej ve vodní lázni do zhoustnutí. Zatím umícháme máslo s cukrem a Vita kávou. Do tohoto krému pak po lžících přidáváme prochladlý pudink a třeme do zpěnění.

Ledová kokosová káva

Ledová kokosová káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml polotučného mléka, 5 lžiček instantní kávy, 100 ml kokosového mléka, 40 ml kokosového likéru, 4 lžíce čokoládové zmrzliny

V horkém mléce rozmícháme 5 lžiček instantní kávy, po zchladnutí přilijeme dalších 300 ml studeného mléka a 100 ml kokosového mléka. Nakonec přidáme 40 ml kokosového likéru se 2 lžícemi cukru a vše řádně rozšleháme. Hotový nápoj nalijeme do pohár...

Tvarohový krém s Vita kávou

Tvarohový krém s Vita kávou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžičky Vita kávy, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce včelího medu, 1/4 kg jemného tvarohu

Vita kávu smícháme s cukrem a postupně přidáme tvaroh a med. Dobře vyšleháme a podáváme s piškotem jako dezert.

Kávová bábovka s lískovými oříšky

Kávová bábovka s lískovými oříšky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g lískových ořechů, 200 g cukru moučka, 100 g čokolády na vaření, 2 lžičky kávy, 5 slepičích vajec, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli

Čokoládu nalámeme na malé kousky a oříšky umeleme na jemno. Oddělíme bílky od žloutků, které utřeme s cukrem a máslem. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Vše zlehka smícháme, přidáme čokoládu, kávu a nakonec mouku s kypřícím práškem a o...

Kávové řezy s krémem

Kávové řezy s krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 2 lžíce mleté kávy, 80 g mletých vlašských ořechů, 80 g polohrubé mouky, 80 g cukru moučka (těsto), 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 4 lžíce studené vody, špetka soli, 150 g másla, 100 g cukru moučka (krém), 2 lžíce mleté kávy (krém), 3 lžíce vařící vody

Mouku smícháme s ořechy, kávou a prosátým kypřícím práškem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Za postupného přidávání vody a sypké směsi vyšleháme těsto a vmícháme sníh. Těsto rovnoměrně rozetřeme...

Kávové řezy s krémem

Kávové řezy s krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 2 lžíce mleté kávy, 80 g mletých vlašských ořechů, 80 g polohrubé mouky, 80 g cukru moučka (těsto), 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 4 lžíce studené vody, špetka soli, 150 g másla, 100 g cukru moučka (krém), 2 lžíce mleté kávy (krém), 3 lžíce vařící vody

Mouku smícháme s ořechy, kávou a prosátým kypřícím práškem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Za postupného přidávání vody a sypké směsi vyšleháme těsto a vmícháme sníh. Těsto rovnoměrně rozetřeme...

Amaretový likér s vanilkou

Amaretový likér s vanilkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml Amareta, 1 l smetany ke šlehání (šlehačky), 6 lžic silné kávy, 140 g cukru moučka, 60 g vanilkového cukru, 1 l vody

Oblíbenou rozpustnou kávu zalijeme horkou vodou a necháme zchladnout. Amareto smícháme s vanilkovým a moučkovým cukrem. Na závěr přidáme kávu. Dobře promícháme. Přelijeme do hezké láhve nebo do karaf s uzávěrem. Skladujeme v chladnu.

Bebe košíčky s ovocnou náplní

Bebe košíčky s ovocnou náplní

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

900 g mirabelek (špendlíků), 2 jablka, 2 nektarinky, 1 pudinkový prášek, 1 sáček vanilkového cukru, 5 lžic cukru krystal, 2 lžíce hotové silné kávy, 130 g oříškových sušenek Bebe Dobré ráno , 130 g brusinkových sušenek Bebe Dobré ráno , 125 g másla, 150 ml vody

Bebe sušenky Dobré ráno oříškové a brusinkové rozdrtíme a zalijeme rozpuštěným (vychladlým) máslem a 2 lžícemi kávy. Dobře promícháme, aby se máslo a káva rovnoměrně vsákla do nadrcených drobků. Dáme do mafinových silikonových košíčků nebo misky ...

Tiramisu

Tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g cukrářských piškotů, 200 g zakysané smetany, 100 g Lučiny nebo Ricotty, hrneček vychlazeného vanilkového pudinku, 3 lžíce moučkového cukru, 1 vanilinový cukr, 150 ml silné kávy, kakao na posypání

Polovinu balení piškotů naskládáme do mělké mísy podlouhlého tvaru. Důkladně je pokapeme kávou (piškoty mají být kávou nasáknuté, ale ne rozmočené). Ze zakysané smetany, Lučiny (nebo Ricotty), pudinku a cukru vyšleháme hladký krém. Polovinu krému ...

Kafé de Cuba

Kafé de Cuba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 ml uvařené kávy, 100 g cukru moučka, 6 cl bílého rumu, 3 lžičky limetové šťávy, 150 l smetany ke šlehání (šlehačka)

Uvaříme kávu, přidáme cukr, necháme zchladnout. Přilijeme bílý rum a limetkovou šťávu. Nalijeme do skleniček. Vyšleháme šlehačku. Stříkáme cukrářskou zdobičkou.

Mražená káva se zmrzlinou

Mražená káva se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30-40 g kávy zrnkové, 20 g cukru moučka, 2 dcl vanilkové zmrzliny, 6 dcl vody, 1 dcl smetany ke šlehání (šlehačka)

Mletou kávu a cukr vsypeme do konvičky pro vaření kávy, zalijeme studenou vodou, pomalu přivedeme k varu a necháme dvakrát vzkypět. Kávu sejmeme z plotýnky, po dvou minutách přidáme dvě lžíce studené vody, po další minutě kávu slijeme do porceláno...

Kávové řezy dle Boženky

Kávové řezy dle Boženky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 480 g cukru moučka, 100 g vlašských ořechů, 140 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 lžíce kávy, Náplň: 200 g piškotů, 20 g kakaa, 2 dcl kávy, 60 g cukru krystal, 0,5 dcl rumu, 100 g másla, ovocná marmeláda

Žloutky s 240 g cukru utřeme do pěny, přidáme ořechy, tuhý sníh a mouku s práškem do pečiva a lžíci syrové kávy. Upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý moučník rozkrojíme pokapeme kávou a potřeme marmeládou a potom náplní. Spojíme a polijeme kávovou...

Kávové řezy dle Boženky

Kávové řezy dle Boženky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 480 g cukru moučka, 100 g vlašských ořechů, 140 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 lžíce kávy, Náplň: 200 g piškotů, 20 g kakaa, 2 dcl kávy, 60 g cukru krystal, 0,5 dcl rumu, 100 g másla, ovocná marmeláda

Žloutky s 240 g cukru utřeme do pěny, přidáme ořechy, tuhý sníh a mouku s práškem do pečiva a lžíci syrové kávy. Upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý moučník rozkrojíme pokapeme kávou a potřeme marmeládou a potom náplní. Spojíme a polijeme kávovou...

Čokoládovo - smetanové stříkané "růžičky"

Čokoládovo - smetanové stříkané "růžičky"

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hořké čokolády 70%, 150 g mléčné čokolády 70%, 400 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 1/2 lžíce mleté kávy, 1 sáček vanilkového cukru

Čokolády nasekáme na jemno. Šlehačku s mletou kávou a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Čokoládu jemně vmícháme. Hotovou pěnu dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Do připravených mističek stříkáme "růžičky". Podáváme vychlazené s ovocem.

Oříšková káva

Oříšková káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 ml kávy, 8 lžic oříškového likéru, 6 lžiček cukru krystal, 4 lžíce lískových ořechů, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka)

Silnou tureckou kávu přefiltrujeme přes síto, přidáme oříškový likér, rozmícháme a osladíme 4 lžícemi cukru. Oříšky nakrájíme na plátky a na suché pánvi je opražíme. Smetanu ušleháme se 2 lžičkami cukru do tuha. Kávu s likérem nalijeme do hrnku, o...

Hruškovo-kávový koláč

Hruškovo-kávový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 125 g polohrubé mouky, špetka soli, 50 g studeného másla, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce vody, Krém: 40 ml kávy, 40 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 vejce, 1 žloutek, 50 g cukru krupice, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 0,5 lžičky skořice, 2-3 hrušky, 40 g mandlových lupínků

Ingredience na těsto si vložíme do mísy a rukou nebo v robotu vytvoříme hladké těsto. Následně těsto rozválíme a vyložíme jím formu. Dno propícháme vidličkou a necháme ještě hodinu uležet v lednici. Mezitím si hrušky oloupeme a nakrájíme na silněj...

Domácí latté

Domácí latté

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml plnotučného mléka, 1 lžička kávy

V mikrovlnce si ohřejeme plnotučné mléko a našleháme ho frapovačem. Mezitím dáme vařit vodu. Vřící vodou zalijeme kafe, ale jen tak, aby nám vzniklo silné presso. Kávu vlijeme do našlehaného mléka. Ale opatrně, aby nám vznikla krásná dvojbarevná k...

Římská káva

Římská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 sklenky silné scezené kávy, 4 lžíce kondenzovaného mléka, 4 žloutky, 4 plátky citrónu, troška skořice, 200 ml Martini

Všechny přísady dáme do mixéru a důkladně promixujeme. Nalijeme do 4 vysokých sklenic a doplníme ledovou tříští. Výborné osvěžení.

Babiččin perníkový závin s povidly a mandlemi

Babiččin perníkový závin s povidly a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 1 lžíce kakaa, 150 g cukru krupice, 1 vejce, 1 vejce na potření závinu, mandlové lupínky na posypání, 2 lžíce medu, 3 lžíce rumu, 3 lžíce mléka, 4 lžíce uvařené studené kávy (turka), 1 sklenka švestkových povidel, 50 g neloupaných mletých mandlí

Na vál dáme prosátou mouku, přisypeme prášek do perníku, kakao, utvoříme důlek, do kterého vklepneme vejce, přidáme med, rum, mléko a kávu a vypracujeme hladké těsto. Protože každá mouka je jiná, je možné, že budeme muset přidat trošku mléka nebo ...

stránka: