Cannoli plněné ricottovým krémem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2960
kalorií
5.0g
cukrů
107.0g
tuků
59.0g
bílkovin
Příprava
Den předem si připravíme těsto: smícháme mouku, cukr moučku, skořici, kávu a sůl. Přidáme sádlo a vejce a postupně přiléváme smíchané víno s octem. Vypracujeme hladké nelepivé těsto.
Smícháme ricottu s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou a necháme také odležet v lednici do druhého dne.
Druhý den propasírujeme ricottu.
Těsto rozválíme na plát, který nakrájíme na čtverce. Tyto čtverce pak balíme na nástavce na trubičky a smažíme v oleji dozlatova. Zamotáme je tak, aby se dva protilehlé rohy slepily.
Poté je naplníme ricottovou náplní a podáváme posypané nasekanými pistáciemi.
Tip k receptu
Italská lahůdka, která se tak trochu podobá našim kremrolím.
sonizna25. 01. 2016
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.