Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pomerančová šťáva

Pomerančová šťáva

Přidat na Pinterest

Čerstvá šťáva je lisovaná přímo v zemi výrobce z hodně zralých plodů pomerančovníku. Neředí se, nepřislazuje a není vyrobena z koncentrátu. Pomeranče se pěstují hlavně na Floridě a v Brazílii. Se šťávou lze dokonce obchodovat na burze, podobně jako s kakaem a kávou. Pomerančová štáva se používá nejen k výrobě sladkých jídel, zmrzlin, sorbetů, želé, limonády a nápojů, míchaných drinků, krémů a do sladkého těsta, ale také při úpravě drůbežího masa, respektive k docucení sosů a omáček k masům, dále do studených omáček, i k rybám. Za vyzkoušení stojí poleva na oblíbený makovník nebo perník. Vymícháte ji z jemného moučkového cukru, šťávy a lžičky oleje, stejně jako polevu citronovou. Šťáva obsahuje až 50 mg vitaminu C na 100 ml, dále pektin, draslík, selen, vápník, vitamin E, B1, B12 a B6. Také posílí imunitní systém a pomáhá tělu odstranit škodlivé látky.

 

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Nanuky z řeckého jogurtu

Nanuky z řeckého jogurtu

Vše pořádně promícháme a dáme do nanukových forem. Necháme v mrazničce minimálně na dvě hodiny a podáváme.

Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

Smícháme mouku, sůl, cukr krupici a máslo a vytvoříme směs podobnou drobence. Přilijeme 80 ml vody a vyprac...

Americké hvězdičky s jahodami

Americké hvězdičky s jahodami

Jahody nakrájíme nadrobno, přidáme vanilkový cukr a pomerančovou šťávu a necháme v chladu uležet, zatímco b...

Cannoli plněné ricottovým krémem

Cannoli plněné ricottovým krémem

Den předem si připravíme těsto: smícháme mouku, cukr moučku, skořici, kávu a sůl. Přidáme sádlo a vejce a p...

Kořeněný pomerančový nápoj s grenadinou

Kořeněný pomerančový nápoj s grenadinou

Koření svaříme ve 400 ml vody. Odstavíme a přilijeme pomerančovou šťávu. Ochutíme medem a citrónem. Grena...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Pomerančová šťáva Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře