Pomerančová šťáva

Pomerančová šťáva

Čerstvá šťáva je lisovaná přímo v zemi výrobce z hodně zralých plodů pomerančovníku. Neředí se, nepřislazuje a není vyrobena z koncentrátu. Pomeranče se pěstují hlavně na Floridě a v Brazílii. Se šťávou lze dokonce obchodovat na burze, podobně jako s kakaem a kávou. Pomerančová štáva se používá nejen k výrobě sladkých jídel, zmrzlin, sorbetů, želé, limonády a nápojů, míchaných drinků, krémů a do sladkého těsta, ale také při úpravě drůbežího masa, respektive k docucení sosů a omáček k masům, dále do studených omáček, i k rybám. Za vyzkoušení stojí poleva na oblíbený makovník nebo perník. Vymícháte ji z jemného moučkového cukru, šťávy a lžičky oleje, stejně jako polevu citronovou. Šťáva obsahuje až 50 mg vitaminu C na 100 ml, dále pektin, draslík, selen, vápník, vitamin E, B1, B12 a B6. Také posílí imunitní systém a pomáhá tělu odstranit škodlivé látky.

 

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.