Jahodovo-rebarborový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
50min
Celkový čas
1h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
5072
kalorií
40.0g
cukrů
208.0g
tuků
94.0g
bílkovin
Příprava
Smícháme mouku, sůl, cukr krupici a máslo a vytvoříme směs podobnou drobence. Přilijeme 80 ml vody a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části, každou zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu odpočívat v lednici.
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky, smícháme ji s očištěnými jahodami, bramborovým škrobem, pomerančovou šťávou a kůrou, přidáme moučkový cukr a necháme odležet.
Jednu část těsta vyválíme a vyložíme jí koláčovou formu. Druhou část také vyválíme a vykrajujeme z ní hvězdičky.
Do koláčové formy dáme jahodovou směs a ozdobíme ji hvězdičkami podle vlastní fantazie.
Vyšleháme žloutky a smetanu, a touto směsí potřeme hvězdičky na povrchu koláče.
Pečeme 50 minut na 180 °C.
10. 02. 2016
Podobné recepty
Mohlo by vás zajímat
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.