Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jahodovo-rebarborový koláč

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 10min
Nutriční hodnoty
5072 kalorií 40.0g cukrů 208.0g tuků 94.0g bílkovin

Příprava

Smícháme mouku, sůl, cukr krupici a máslo a vytvoříme směs podobnou drobence. Přilijeme 80 ml vody a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části, každou zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu odpočívat v lednici.
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky, smícháme ji s očištěnými jahodami, bramborovým škrobem, pomerančovou šťávou a kůrou, přidáme moučkový cukr a necháme odležet.
Jednu část těsta vyválíme a vyložíme jí koláčovou formu. Druhou část také vyválíme a vykrajujeme z ní hvězdičky.
Do koláčové formy dáme jahodovou směs a ozdobíme ji hvězdičkami podle vlastní fantazie.
Vyšleháme žloutky a smetanu, a touto směsí potřeme hvězdičky na povrchu koláče.
Pečeme 50 minut na 180 °C.


Přidat na Pinterest
sonizna

10. 02. 2016, Recept navštíven: 1558x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrý osviežujuci koláč

11. 02. 2016, 10:01

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný koláč

08. 05. 2016, 18:26

Přidat komentář

Facebook komentáře