Rebarborový koláč s posypkou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z polohrubé mouky, cukru moučky a másla si připravíme posypku (viz související recepty). Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 1 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarboru, 150 g cukru krystalu, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut na mírném plameni. Poté rebarboru scedíme a necháme vychladnout.
Mezitím si z hladké mouky, pokrmového tuku, 90 g cukru krystalu, vejce a špetky soli připravíme křehké těsto (viz související recepty). Těsto vyválíme na pomoučeném vále a dáme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Podle potřeby vytvarujeme okraje a dno propícháme vidličkou. Scezenou rebarboru rovnoměrně rozložíme na těsto a posypeme připravenou posypkou. Takto připravený koláč dáme péct na 30 minut do předem vyhřáté trouby na 180 °C.
Milena26. 06. 2009