Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rebarborový koláč s posypkou

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 15min
Nutriční hodnoty
4992 kalorií 6.0g cukrů 116.0g tuků 70.0g bílkovin

Příprava

Z polohrubé mouky, cukru moučky a másla si připravíme posypku (viz související recepty). Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 1 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarboru, 150 g cukru krystalu, přikryjeme pokličkou, vaříme 15 minut na mírném plameni. Poté rebarboru scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si z mouky, pokrmového tuku, 90 g cukru krystalu, vejce a špetky soli připravíme křehké těsto (viz související recepty). Těsto vyválíme na pomoučeném vále a dáme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Podle potřeby vytvarujeme okraje a dno propícháme vidličkou. Scezenou rebarboru rovnoměrně vložíme do koláče a posypeme připravenou posypkou. Takto připravený koláč dáme péct na 30 minut do předem vyhřáté trouby na 180 °C.


Přidat na Pinterest
Milena

26. 06. 2009, Recept navštíven: 4589x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ma to dobru chuť

08. 05. 2016, 18:30

Přidat komentář
janulkam
Moch chutné. Podobný dělám i na velký plech

janulkam 25. 10. 2009, 14:28

Facebook komentáře