Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Milena

Recepty

Falešný marcipán

Falešný marcipán

Cukr, sušené mléko prosejeme, přidáme olej, esenci a vodu dle potřeby. Vše důkladně zpracujeme do hladké vláčné hmoty, která se nelepí. Poté tvoříme požadované tvary.

Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Telecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a rozklepeme na tenké plátky. Plátky opepříme a osolíme dle chuti. Osmahneme je na roztopeném másle z obou stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Připravíme si omáčku: Na pánvi si zah...

Králík na smetaně

Králík na smetaně

Králíka spaříme ve vařící vodě, necháme okapat, naporcujeme, posypeme kmínem a na prudko osmažíme na sádle. Petržel, mrkev, cibule nakrájíme na plátky a dozlatova osmažíme na másle. Přidáme hořčici, cukr a necháme chvíli zkaramelizovat. Přidáme oc...

Kávové martini

Kávové martini

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do mixéru vlijeme Martini Dry, kávu, mléko a vše rozmixujeme do pěny. Vlijeme do sklenice, dozdobíme zrny kávy a podáváme.

Severní pól

Severní pól

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Hrdlo sklenice navlhčíme rozkrojenou limetou a vysypeme cukrem, který nám sklenici pěkně ozdobí. Do sklenice vlijeme vodku, mléko, šťávu vymačkanou z limety a zamícháme. Vhodíme led, dozdobíme kous...

Koktejl z krevet

Koktejl z krevet

Krevety spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Mezitím omyjeme a na proužky nakrájíme ledový salát. Přidáme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, krevety a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a servírujeme ve skleněných pohárech.

Ovocný zákusek

Ovocný zákusek

Z mouky, 120 g cukru moučky, Hery, vejce a kakaa vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme tenkou placku, vložíme na plech s pečícím papírem a dotvarujeme dle plechu. Těsto propícháme vidličkou a pečeme ...

Chlazený avokádový zákusek

Chlazený avokádový zákusek

Avokádo oloupeme, vyjmeme pecku, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Avokádové pyré propasírujeme přes síto do mléka. Přidáme vanilkový cukr, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté přidáme cukr, 200 g másla a vaříme, dokud se máslo zcela nerozpus...

Králičci z oliv

Králičci z oliv

Velké olivy lehce seřízneme tak, aby pěkně stály a nepadaly. Malé olivy rozřízneme na čtvrtiny a každou čtvrtinu rozpůlíme. Každou osminu napíchneme na kousek párátka a vždy dva kusy zapíchneme do velké olivy. Tak nám vzniknou ouška. Nakonec zapíc...

Ledový ovocný dort

Ledový ovocný dort

Mandle zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme, dokud se slupka nezačne odlupovat. Mandle scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme další 4 bílky, 120 g cukru moučky, špetku soli a v...

Články

Převodní tabulky jednotek

Převodní tabulky jednotek

Teploty jednotlivých trub Termostat °C Popis poloha 1 50 °C málo předehřátá poloha 2 80 °C velmi mírně předehřátá poloha 3 100 °C mírně předehřátá poloha 4 120 °C mírně předehřátá poloha 5 150 °C střed...

Několik rad, které bychom měli dodržovat při grilování

Několik rad, které bychom měli dodržovat při grilování

Maso na grilování si připravíme a vložíme do marinády den předem, aby tak získalo co nejvíce chuť marinády. Používáme pouze kvalitní, odleželé libové maso nebo drůbež. Maso vyjmeme z lednice asi 30 minut před grilováním, protože nesmí být stud...

Závady a nápravy

Závady a nápravy

Staré moudré přísloví praví: „Žádný učený z nebe nespadl." Určitě jsme se o pravdivosti toho přísloví mohli již několikrát přesvědčit sami. Každému se může stát při vaření nehoda, proto je zde shrnuto pár rad, které vyřeší nebo předejdou havárii v...

Vše, co bychom měli vědět o čokoládě

Vše, co bychom měli vědět o čokoládě

Čokoláda je v současné době nejvyhledávanější surovinou při výrobě dezertů. Čokoláda se kromě složení liší také kvalitou. Výběr čokolády závisí na konkrétním receptu. Na obalech tabulkové čokolády se uvádí pouze procentní podíl kakaa. Ve skutečno...

Správné čištění a krájení ovoce a zeleniny

Správné čištění a krájení ovoce a zeleniny

Požadavkem chutného a hygienického jídla je samozřejmě práce s očištěnými plodinami. Ale člověk by neměl nic přehánět, protože právě pod slupkou se nachází významné vitamíny a látky, které se často odříznou. V mnoha případech by mělo stačit důkl...

Rady při tvorbě polevy

Rady při tvorbě polevy

Před přípravou polevy cukr vždy prosejeme, aby netvořil hrudky. Poleva by neměla být příliš hustá, protože se potom stejnoměrně nerozlije a vytvoří zbytečně tlustou vrstvu. Poleva by neměla být ani příliš řídká, ta zase příliš stéká a nepře...

Rady při tvorbě krémů

Rady při tvorbě krémů

Do krému používáme pouze máslo a pokrmový tuk používáme zásadně do korpusu. Máslo by mělo mít pokojovou teplotu. Příliš tuhý se špatně šlehá a příliš měkký se roztéká. Cukr před přidáním do másla vždy prosejeme, aby netvořil hrudky. ...

Zdobení

Zdobení

Jednoduché zdobení Dort potřený krémem můžeme jednoduše ozdobit tak, že do něj vidličkou uděláme vlnité či rovné pruhy nebo mřížku. Korpus potřeme silnější vrstvou krému a načechráme obrácenou lžící. Tím uděláme krémové vlny, které popráší...

Pár dobrých rad, než začneme péct

Pár dobrých rad, než začneme péct

Dortovou formu si připravíme předem, než začneme dělat těsto, které by potom zbytečně stálo. Vždy ji důkladně vymažeme změklým máslem a jenom lehce vysypeme hrubou moukou. Kdyby ve formě bylo hodně mouky, těsto by se nám s ní speklo a přilepilo ...

Fórum

Restaurace Slunečnice - Ostrava, Sadova

27. 07. 2009, 08:17

Tady přidávám odkaz: http://www.lunchtime.cz/slunecnice-s/. Určitě je výjimečná svou atmosférou, která člověka povzbudí a dodá mu optimistický náhled. Tudíž ji doporuč...

Restaurace Slunečnice - Ostrava, Sadova

23. 07. 2009, 10:29

Přidala jsem zde Slunečnici, neboť patří k mým nejoblíbenějším restauracím. I když je cenově trochu náročnější, ale stojí za to. Velké porce, bohatá obloha, příjemný p...

Restaurace U Jarošů, Ostrava - Poruba

14. 07. 2009, 15:42

Denní menu opravdu na internetu nenaleznete, a co je horší, ani nemá provozovatel zájem na tom, aby s tím něco udělal. Dle mého je to kvalitní restaurace, která by zas...

Jak dlouho se vaří vejce na měkko?

10. 06. 2009, 10:46

Ahoj, skořápku ve spodní části opatrně propíchneme jehlou, a dáme na 5-6 minut vařit do vroucí vody. Poté vejce naprudko schladíme pod tekoucí vodou, aby se dobře loup...

Přátelé