Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ledový ovocný dort

Obtížnost Čas přípravy
3h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 3h 30min
Nutriční hodnoty
3088 kalorií 10.0g cukrů 159.0g tuků 98.0g bílkovin

Příprava

Mandle zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme, dokud se slupka nezačne odlupovat. Mandle scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme další 4 bílky, 120 g cukru moučky, špetku soli a vyšleháme do tuhého sněhu. Postupně přidáme mouku, žloutky, pomleté mandle a rozpuštěné máslo. Vše důkladně promícháme. Do 1/3 těsta přimícháme 2 lžíce marmelády a vlijeme do dortové formy o průměru 24 cm, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Upečený korpus vyndáme a necháme vychladnout.
Zbylé těsto vlijeme do dortové formy o průměru 24 cm, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme 20-30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Upečený korpus vyndáme a necháme vychladnout.

Mezitím si z jahodového kompotu, 3 lžic cukru moučky, 150 ml smetany ke šlehání a červené želatiny připravíme jahodovou pěnu (viz související recepty).

Z pomerančů, 60 g cukru krystalu, 3 lžic cukru moučky, 2 vaječných bílků a čiré želatiny připravíme Italskou pomerančovou pěnu (viz související recepty).

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Vložíme jahodový korpus, který rovnoměrně potřeme 3 lžícemi jahodové marmelády a přidáme jahodovou pěnu, kterou také rovnoměrně rozetřeme. Přikryjeme druhým korpusem, na který rovnoměrně rozetřeme italskou pomerančovou pěnu a dáme na 1 hodinu do mrazničky.
Poté 50 ml smetany ke šlehání ušleháme společně se ztužovadlem. Okraje vychladlého dortu potřeme ušlehanou šlehačkou a zbylou šlehačku použijeme na dozdobení. Takto připravený dort dáme na 1 hodinu do lednice a poté podáváme.


Přidat na Pinterest
Milena

17. 07. 2009, Recept navštíven: 4243x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
trochu naročnejšia príprava, ale stojí za to urobiť

06. 12. 2016, 20:56

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to velmi dobrý ovocný dortík

25. 01. 2017, 19:14

Přidat komentář
Barbora Dvouletá
jiste bude velmi dobrý

Barbora Dvouletá 16. 08. 2009, 18:34

Facebook komentáře