Ovocný zákusek
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z mouky, 120 g cukru moučky, Hery, vejce a kakaa vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme tenkou placku, vložíme na plech s pečícím papírem a dotvarujeme dle plechu. Těsto propícháme vidličkou a pečeme 10-15 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Upečené pláty necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme z mléka, másla, 120 g cukru moučky, vaječných žloutků, pudinků a vanilkového cukru vanilkový krém (viz související recepty).
Vysoký plech vyložíme pečícím papírem, vložíme jeden vychladnutý plát, na který rovnoměrně rozetřeme vanilkový krém. Přikryjeme druhým plátem.
Z jahodových kompotů, smetany ke šlehání, 150 g cukru moučky a červené želatiny si připravíme jahodovou pěnu (viz související recepty), kterou rovnoměrně rozetřeme na druhý plát. Takto připravený zákusek dáme na 1 hodinu ztuhnout do ledničky.
Mezitím si připravíme červenou želatinu dle návodu na obalu a vlijeme na ztuhlý zákusek. Rychle rozetřeme a dozdobíme jahodami. Jahody pokládáme ve stejných rozestupech tak, aby po rozkrájení vzniklo 24 stejných dílů.
Milena21. 07. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziLucie 06. 02. 2013, 20:44