Ovocný zákusek

Obtížnost

Čas přípravy

1h 30min
Čas vaření
30min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

4656 kalorií
6.0g cukrů
213.0g tuků
64.0g bílkovin


Příprava

Z mouky, 120 g cukru moučky, Hery, vejce a kakaa vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme tenkou placku, vložíme na plech s pečícím papírem a dotvarujeme dle plechu. Těsto propícháme vidličkou a pečeme 10-15 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Upečené pláty necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme z mléka, másla, 120 g cukru moučky, vaječných žloutků, pudinků a vanilkového cukru vanilkový krém (viz související recepty).

Vysoký plech vyložíme pečícím papírem, vložíme jeden vychladnutý plát, na který rovnoměrně rozetřeme vanilkový krém. Přikryjeme druhým plátem.

Z jahodových kompotů, smetany ke šlehání, 150 g cukru moučky a červené želatiny si připravíme jahodovou pěnu (viz související recepty), kterou rovnoměrně rozetřeme na druhý plát. Takto připravený zákusek dáme na 1 hodinu ztuhnout do ledničky.

Mezitím si připravíme červenou želatinu dle návodu na obalu a vlijeme na ztuhlý zákusek. Rychle rozetřeme a dozdobíme jahodami. Jahody pokládáme ve stejných rozestupech tak, aby po rozkrájení vzniklo 24 stejných dílů.

přidejte na:
Milena

21. 07. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Lucie
Ovocný zákusek je výborná záležitost. Máme ho rádi hlavně proto, že díky náplni není suchý jako třeba buchty, bábovky. Myslím si, že by mohl klidně konkurovat skvělým výrobkům z cukrárny :)

06. 02. 2013, 19:44

katka16031
vyzerá prekrásne, určite ho vyskúšam

06. 12. 2016, 20:54

dušanka
zákusok vyzerá velmi dobre, ale je to aj výborná pochúťka

25. 01. 2017, 19:08

palino
vyzerá velmi lakavo a je velmi chutný tento zákusok

27. 02. 2017, 19:38

pavlinf
lákavé,pochoutka

09. 06. 2017, 13:20

Svetlana
vyzerá skvelo a chutí vynikajúco, aj ked sa treba s ním trochu zabaviť

20. 05. 2018, 13:39

hanka
vyzerá vynikajúco,je chuťovo dobrý

22. 06. 2018, 20:19

Přidat komentář
Nejsem si jista, zda je tento zákusek vhodný do kolonky receptů "vegetarián". Želatina není pro vegetariány přípustná - pokud to tedy není želatina rostlinná.

Lucka 15. 09. 2009, 13:36

Edita
ja myslim, že vegetariáni nejí jen maso a vegani zase nic živočišného, takže v tom nevidím problém.

Edita 15. 09. 2009, 19:50

Marsylie
jistě výborné. Krásná úprava. Ráda vyzkouším. Děkuji za recept

Marsylie 20. 06. 2013, 19:48

pavlinf
tento zákusek je pochoutka

pavlinf 02. 08. 2016, 12:23

použite množstvo surovin je na aký veľký plech

Beata 10. 11. 2017, 17:04

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.