Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Ovocný zákusek

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 2h 0min
Nutriční hodnoty
4656 kalorií 6.0g cukrů 213.0g tuků 64.0g bílkovin

Příprava

Z mouky, 120 g cukru moučky, Hery, vejce a kakaa vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme tenkou placku, vložíme na plech s pečícím papírem a dotvarujeme dle plechu. Těsto propícháme vidličkou a pečeme 10-15 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Upečené pláty necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme z mléka, másla, 120 g cukru moučky, vaječných žloutků, pudinků a vanilkového cukru vanilkový krém (viz související recepty).

Vysoký plech vyložíme pečícím papírem, vložíme jeden vychladnutý plát, na který rovnoměrně rozetřeme vanilkový krém. Přikryjeme druhým plátem.

Z jahodových kompotů, smetany ke šlehání, 150 g cukru moučky a červené želatiny si připravíme jahodovou pěnu (viz související recepty), kterou rovnoměrně rozetřeme na druhý plát. Takto připravený zákusek dáme na 1 hodinu ztuhnout do ledničky.

Mezitím si připravíme červenou želatinu dle návodu na obalu a vlijeme na ztuhlý zákusek. Rychle rozetřeme a dozdobíme jahodami. Jahody pokládáme ve stejných rozestupech tak, aby po rozkrájení vzniklo 24 stejných dílů.


Přidat na Pinterest
Milena

21. 07. 2009, Recept navštíven: 27255x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Ovocný zákusek je výborná záležitost. Máme ho rádi hlavně proto, že díky náplni není suchý jako třeba buchty, bábovky. Myslím si, že by mohl klidně konkurovat skvělým výrobkům z cukrárny :)

06. 02. 2013, 19:44

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzerá prekrásne, určite ho vyskúšam

06. 12. 2016, 20:54

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zákusok vyzerá velmi dobre, ale je to aj výborná pochúťka

25. 01. 2017, 19:08

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyzerá velmi lakavo a je velmi chutný tento zákusok

27. 02. 2017, 19:38

Přidat komentář
Thumb
Nejsem si jista, zda je tento zákusek vhodný do kolonky receptů "vegetarián". Želatina není pro vegetariány přípustná - pokud to tedy není želatina rostlinná.

Lucka 15. 09. 2009, 13:36

Edita
ja myslim, že vegetariáni nejí jen maso a vegani zase nic živočišného, takže v tom nevidím problém.

Edita 15. 09. 2009, 19:50

Marsylie
jistě výborné. Krásná úprava. Ráda vyzkouším. Děkuji za recept

Marsylie 20. 06. 2013, 19:48

pavlinf
tento zákusek je pochoutka

pavlinf 02. 08. 2016, 12:23

Facebook komentáře