Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Několik rad, které bychom měli dodržovat při grilování

  • Maso na grilování si připravíme a vložíme do marinády den předem, aby tak získalo co nejvíce chuť marinády.
  • Používáme pouze kvalitní, odleželé libové maso nebo drůbež.
  • Maso vyjmeme z lednice asi 30 minut před grilováním, protože nesmí být studené při pokládání na rošt.
  • Před zahájením grilování si připravíme dostatek rozžhaveného dřevěného uhlí nebo popela ze dřeva.
  • Rošt potřeme olejem, aby se na něj maso nepřichytilo a umístíme jej ve správné vzdálenosti od žhavého dřevěného uhlí nebo popela.
  • Žhavý popel udržujeme pomalým přikládáním dřevěného uhlí nebo dřeva tak, aby nevzplály plameny.
  • Neměli bychom grilovat nad kouřícím topivem. Kouř je škodlivý pro zdraví.
  • Marinované maso před vložením na gril důkladně otřeme.
  • Maso při grilování potíráme různě kořeněnými oleji.
  • Do žhavých uhlíků by neměl kapat tuk, marináda nebo šťáva z masa. Mohly by se vytvořit škodlivé látky.
  • Spálené části masa před podáváním odkrojíme.
  • Pro grilování drobných kousků masa, zeleniny nebo ovoce si můžeme vytvořit z několika vrstev (3-5) alobalu tácek.
  • Kousky masa, zeleniny, ovoce nebo sýry můžeme před grilováním zabalit do alobalu.
Milena

07. 06. 2009


Přidat komentář
Roxana
Tohle na příští rok vytisknu manželovi, dám do nepromokavých desek a umístím na plot ke krbu!

Roxana 28. 10. 2009, 08:00

veka
aby maso nebylo černé, je dobré dát na rošt alobal.

veka 15. 11. 2009, 14:34

veka
Není také špatné při grilování polévat postříkat maso pivem

veka 16. 11. 2009, 21:26

Roxana
Já jsem si zvykla - třeba když dělám roštěnky, namočit lehce plátky masa do oleje. Používám olivový, ale opravdu jen trochu, ne aby se topily, maso je pak křehčí.

Roxana 05. 12. 2009, 09:46

tepito
Jedna důležitá rada chybí-udržovat hladové strávníky v dostatečné vzdálenosti.

tepito 14. 02. 2010, 06:48

Roxana
Jaký druh střelné zbraně vlastníš?

Roxana 14. 02. 2010, 23:45

tepito
Píchám je vidličkou...

tepito 15. 02. 2010, 05:38

Roxana
Ty vidličko...přidej! Vidlema, že jo?

Roxana 15. 02. 2010, 13:49

tepito
Na to jsou moc hubený-prošli by mi mezi dráty!

tepito 15. 02. 2010, 16:25

Roxana
Pak Ti tedy neporadím:D)))

Roxana 15. 02. 2010, 21:34

Facebook komentáře