- Maso na grilování si připravíme a vložíme do marinády den předem, aby tak získalo co nejvíce chuť marinády.
- Používáme pouze kvalitní, odleželé libové maso nebo drůbež.
- Maso vyjmeme z lednice asi 30 minut před grilováním, protože nesmí být studené při pokládání na rošt.
- Před zahájením grilování si připravíme dostatek rozžhaveného dřevěného uhlí nebo popela ze dřeva.
- Rošt potřeme olejem, aby se na něj maso nepřichytilo a umístíme jej ve správné vzdálenosti od žhavého dřevěného uhlí nebo popela.
- Žhavý popel udržujeme pomalým přikládáním dřevěného uhlí nebo dřeva tak, aby nevzplály plameny.
- Neměli bychom grilovat nad kouřícím topivem. Kouř je škodlivý pro zdraví.
- Marinované maso před vložením na gril důkladně otřeme.
- Maso při grilování potíráme různě kořeněnými oleji.
- Do žhavých uhlíků by neměl kapat tuk, marináda nebo šťáva z masa. Mohly by se vytvořit škodlivé látky.
- Spálené části masa před podáváním odkrojíme.
- Pro grilování drobných kousků masa, zeleniny nebo ovoce si můžeme vytvořit z několika vrstev (3-5) alobalu tácek.
- Kousky masa, zeleniny, ovoce nebo sýry můžeme před grilováním zabalit do alobalu.
Několik rad, které bychom měli dodržovat při grilování
07. 06. 2009
Další články
Komentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.
Roxana 28. 10. 2009, 09:00
veka 15. 11. 2009, 15:34
veka 16. 11. 2009, 22:26
Roxana 05. 12. 2009, 10:46
tepito 14. 02. 2010, 07:48
Roxana 15. 02. 2010, 00:45
tepito 15. 02. 2010, 06:38
Roxana 15. 02. 2010, 14:49
tepito 15. 02. 2010, 17:25
Roxana 15. 02. 2010, 22:34