Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Několik rad, které bychom měli dodržovat při grilování

  • Maso na grilování si připravíme a vložíme do marinády den předem, aby tak získalo co nejvíce chuť marinády.
  • Používáme pouze kvalitní, odleželé libové maso nebo drůbež.
  • Maso vyjmeme z lednice asi 30 minut před grilováním, protože nesmí být studené při pokládání na rošt.
  • Před zahájením grilování si připravíme dostatek rozžhaveného dřevěného uhlí nebo popela ze dřeva.
  • Rošt potřeme olejem, aby se na něj maso nepřichytilo a umístíme jej ve správné vzdálenosti od žhavého dřevěného uhlí nebo popela.
  • Žhavý popel udržujeme pomalým přikládáním dřevěného uhlí nebo dřeva tak, aby nevzplály plameny.
  • Neměli bychom grilovat nad kouřícím topivem. Kouř je škodlivý pro zdraví.
  • Marinované maso před vložením na gril důkladně otřeme.
  • Maso při grilování potíráme různě kořeněnými oleji.
  • Do žhavých uhlíků by neměl kapat tuk, marináda nebo šťáva z masa. Mohly by se vytvořit škodlivé látky.
  • Spálené části masa před podáváním odkrojíme.
  • Pro grilování drobných kousků masa, zeleniny nebo ovoce si můžeme vytvořit z několika vrstev (3-5) alobalu tácek.
  • Kousky masa, zeleniny, ovoce nebo sýry můžeme před grilováním zabalit do alobalu.
Milena

07. 06. 2009

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Roxana
Tohle na příští rok vytisknu manželovi, dám do nepromokavých desek a umístím na plot ke krbu!

Roxana 28. 10. 2009, 08:00

veka
aby maso nebylo černé, je dobré dát na rošt alobal.

veka 15. 11. 2009, 14:34

veka
Není také špatné při grilování polévat postříkat maso pivem

veka 16. 11. 2009, 21:26

Roxana
Já jsem si zvykla - třeba když dělám roštěnky, namočit lehce plátky masa do oleje. Používám olivový, ale opravdu jen trochu, ne aby se topily, maso je pak křehčí.

Roxana 05. 12. 2009, 09:46

tepito
Jedna důležitá rada chybí-udržovat hladové strávníky v dostatečné vzdálenosti.

tepito 14. 02. 2010, 06:48

Roxana
Jaký druh střelné zbraně vlastníš?

Roxana 14. 02. 2010, 23:45

tepito
Píchám je vidličkou...

tepito 15. 02. 2010, 05:38

Roxana
Ty vidličko...přidej! Vidlema, že jo?

Roxana 15. 02. 2010, 13:49

tepito
Na to jsou moc hubený-prošli by mi mezi dráty!

tepito 15. 02. 2010, 16:25

Roxana
Pak Ti tedy neporadím:D)))

Roxana 15. 02. 2010, 21:34

Facebook komentáře