Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
tepito

tepito

Fotogalerie

Recepty

Banánové lívanečky

Banánové lívanečky

Banán dobře rozmixujeme se dvěma vajíčky. Těsto lijeme na rozpálený, máslem vymazaný lívanečník. Smažíme zvolna, obracíme až po důkladném zatuhnutí těsta, jinak se nám lívaneček potrhá. Hotové pocukrujeme.

Kalamajka

Kalamajka

Z tuku a mouky připravíme zcela světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozmícháme, povaříme a osolíme dle chuti.

Tvaroháčky

Tvaroháčky

Žloutky utřeme s tvarohem, přidáme rohlíky nakrájené na kostičky. Osolíme a necháme chvíli odležet. Přidáme opatrně sníh z bílků a mouku. Utvoříme knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 15 min. Po uvaření roztrhneme knedlíky vidličkou - podávám...

Malá šlehaná bábovka

Malá šlehaná bábovka

Cukr, žloutky a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Přidáme Lučinu, smetanu, citronovou kůru, mouku, prášek do pečiva a sníh z bílků a vše opatrně smícháme. Vlijeme do vymazané a vysypané formy a zvolna pečeme při 150°C asi 30 minut. Hotovou bábovk...

Výborný jablkáč

Výborný jablkáč

Mouku, heru, 8 lžic cukru, vejce, prášek do pečiva, citr.šťávu a mléko smícháme a vypracujeme tuhé těsto. Rozdělíme jej na 2 díly, z kterých vyválíme pláty o velikosti plechu.První přeneseme na vymazaný a vysypaný plech. Jablka okrájíme, nakrájíme...

Vejce s křenem

Vejce s křenem

Do osolené, octem mírně okyselené vody, rozklepneme vajíčko a vaříme tak dlouho, až ztuhne bílek a žloutek je nahniličku. Vejce vyjmeme, necháme okapat, přendáme na talířek posypeme str. křenem a přelijeme rozpuštěným máslem. Rychlovka, ale dobrá...

Kapr v alobalu

Kapr v alobalu

Kapra osolíme, okmínujeme, pokapeme rozpuštěným máslem a zabalíme vzduchotěsně do alobalu. Zabaleného kapra vložíme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme 12-14 min. Chutná překvapivě dobře.

Cibulová polévka

Cibulová polévka

Na sádle do růžova osmažíme plátky cibule, přidáme lžičku hladké mouky a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažnou vodou (1l), přidáme koření, vaříme dále 1/4hod. Pak polévku přes síto propasírujeme, znovu povaříme, ochutíme masoxem a podáváme...

Krupicový knedlík s uzeným masem

Krupicový knedlík s uzeným masem

Tuk utřeme s vejci a žloutkem, vmícháme krupici, usekané maso, sůl a sekanou petrželku. Z dobře promíchaného těsta tvoříme na prkénku posypaného strouhankou knedlíčky ve velikosti švestkových a vhazujeme je do vařící vody. Vaříme 20 min mírným var...

Knedlíčky do polévky s houbovou kořenící směsí

Knedlíčky do polévky s houbovou kořenící směsí

Uvedené ingredience smícháme - dle hustoty přidáme strouhanku, aby nám vznikla hustá hmota. Vytvoříme kuličky, které vkládáme do polévky - třeba jen zeleninového vývaru. Houbové koření má velice dobrý vliv na chuť knedlíčků. Pokud se nám zdá kořen...

Články

Rebarbora neboli reveň

Rebarbora neboli reveň

Nevíte si rady s rebarborou neboli revení?Moje rodina odmítá klasické rebarborové koláče,ale mě bylo líto tuto zeleninu nechat na zahrádce bez užitku.Tak jsem vymyslela fintu.Rebarboru (nepozorovaně)zpracuju:klasicky ji očistím-sloupnu,nakrájím na...

Vylepšené brambory

Vylepšené brambory

Možná vám dneska neporadím nic nového,ale třeba tenhle fígl ještě neznáte.Mám moc ráda brambory-ve všech podobách a tak,abych rodinu netrápila stále stejnou přílohou,snažím se inovovat .Do šťouchaných brambor přidávám smaženou cibulku,čerstvou(nas...

Jiné použití musli

Jiné použití musli

V dobré víře,že udělám dětem radost,jsem jim nakoupila různé druhy musli.Doufala jsem,že si je budou dávat k snídani a já se uleju od pečení...Jenže milá rodinka je zmlsaná a odmítla tento polotovar.Bylo mi líto relativně drahou potravinu vyhodit,...

Vánoční cukroví

Vánoční cukroví

Od mala nesnáším piplavou práci-což je i pečení vánočního cukroví. Má sestra je naprosto opačného ražení -peče ráda, dobře, chutně. Dokonce svými výtvory, které se hodí spíš na výstavu než do úst, zásobuje celou rodinu.My jen nakoupíme a sestra tv...

Rituály

Rituály

Jsem divná? Čím jsem starší ,tím víc začínám lpět na rituálech.Nikdy by mě nenapadlo,že začnu na stará kolena takto blbnout.V čem to vězí?Tak třeba káva-piju ji zásadně jen ze svého kytičkového keramického hrníčku,na tom by nebylo nic vzláštního,...

Malá vychytávka

Malá vychytávka

Začala jsem používat do krémů a náplní místo vanilkového cukru vanilkový jogurt. Jeden jogurt zvýrazní daleko víc vanilkovou chuť než van.cukry. Příklady použití: tvarohová náplň(kynuté buchty,koláče...),krémy do nepečených dortů(kysaná smetana,tv...

Rady prababičky na skvrny

Rady prababičky na skvrny

NA REZ Látka se napne nad nádobu do tří čtvrtin naplněnou horkou vodou.Místo na kterém jsou skvrny navlhčíme naneseme na ně trochu šťavelové soli. NA INKOUST Skvrny od železitého inkoustu se vyčistí podobně jako rez,skvrny od anilinového inkous...

Zemlbába - žemlovka

Zemlbába - žemlovka

Mám malou radu na vylepšení zemlbáby:Do mléka na namočení pečiva přidávám jeden vanilkový pudink.V hotovém pokrmu má pak lepší chuť.Ještě jednu radu pro ty,kteří nemohou klasickou zemlbábu se skořicí nebo pro malé děti-vrstvu jablek pocukruji a po...

Nestíhám...

Nestíhám...

Tak jsem pěkně naštvaná.Už po několikátý se mi stala ,,velice nemilá" věc.Ráda chodím na Srecepty,čtu si blogy,rozplývám se nad recepty a občas se zapojím do dikuze.Mám spoustu zajímavých receptů,o které se chci podělit i s ostatními.A tak peču a ...

Hermelín v sekané

Hermelín v sekané

Pokračuji v nenápadném zapracování hermelínů do jídel, aby rodinka nepoznala, že je tam má. Dneska jsem připravila mleté maso na sekanou a do každé šišky zabalila půlku hermelínu. Sekaná se krásně upekla, sýr vytekl do oko...

Fórum

otázka...

25. 01. 2012, 09:05

Píšou se Bahamy nebo Bahami?Tápu...

otázka...

25. 01. 2012, 09:05

Já ti nevím,ale pořád mi chybí na Bahami finance ,a co ty?

dotaz

05. 12. 2011, 09:23

Tudy byla dobrá...ráda bych ji ještě někde potkala

Roláda

03. 07. 2011, 07:54

Používám věčný pečící papír-nemusí se potírat-je sice dražší,ale vydrží dlouho a je fakt bezvadný.

CHECHTACÍ FÓRUM

12. 06. 2011, 05:25

  Cituji: Já se taky těším, miluju staré recepisy, opatruju si jako oko v hlavě starý a skoro rozpadlý sešitek po mé praprababičce. Jsou v něm nejen recepty psané je...

CHECHTACÍ FÓRUM

15. 05. 2011, 20:02

Tak se vám musím,děvčata,omluvit-prošla jsem recepty po babičce a prababičce,ale chrousty jsem nenašla.Zato jsem narazila na zajímavé recepty...Bohužel,na vložení nejs...

dotaz

06. 05. 2011, 05:53

Přichází mi na můj mail upozornění na nesmyslné připomínky k blogům,na které jsem reagovala.Nešlo by toho ,,vtipálka "nějak zarazit?Jinak mi tato služba absolutně vyho...

CHECHTACÍ FÓRUM

06. 05. 2011, 05:47

Pokud si jich nachytá dostatečné množství,tak proč ne-mám staré recepty po babičce,tam určitě chrousti budou :))

CHECHTACÍ FÓRUM

10. 04. 2011, 11:02

aha,puberťák!Jak si dobře vzpomínám,tak chlapci v tomto věku vyznávájí lásku poněkud hrubě...

CHECHTACÍ FÓRUM

05. 04. 2011, 08:56

náhodou...zřejmě zkušený kuchař :))) Zajímalo by mě,zda k tomu názoru došel čistě teoreticky nebo to má z praxe?

Přátelé