Nevíte si rady s rebarborou neboli revení?Moje rodina odmítá klasické rebarborové koláče,ale mě bylo líto tuto zeleninu nechat na zahrádce bez užitku.Tak jsem vymyslela fintu.Rebarboru (nepozorovaně)zpracuju:klasicky ji očistím-sloupnu,nakrájím na menší špalíčky a krátce povařím s trochou cukru(nerozvářím).Přecedím přes nerezové sítko,vývar přeliji do skleněných lahví,zchladím a servíruju rodině jako limonádu.Pochvalují si ,jak je příjemně osvěžující.Zbylé kousky rebarbory použiji k naplnění menších zavařovacích skleniček,osladím,doleji po okraj vodou a klasicky sterilizuji.Takto upravenou reveň přidávám do těst různých litých buchet-ideální je do perníku.Těsto s rebarborou je vlhké-moučník není suchý,dlouho vydrží,neokorá.Rodina si pochvaluje,aniž by tušila,že konzumuje zavrženou zeleninu..
© 2024, Railsformers s.r.o.
fialka 07. 09. 2012, 00:45