Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rebarbora neboli reveň

Nevíte si rady s rebarborou neboli revení?Moje rodina odmítá klasické rebarborové koláče,ale mě bylo líto tuto zeleninu nechat na zahrádce bez užitku.Tak jsem vymyslela fintu.Rebarboru (nepozorovaně)zpracuju:klasicky ji očistím-sloupnu,nakrájím na menší špalíčky a krátce povařím s trochou cukru(nerozvářím).Přecedím přes nerezové sítko,vývar přeliji do skleněných lahví,zchladím  a servíruju rodině jako limonádu.Pochvalují si ,jak je příjemně osvěžující.Zbylé kousky rebarbory použiji k naplnění menších zavařovacích skleniček,osladím,doleji po okraj vodou a klasicky sterilizuji.Takto upravenou reveň přidávám do těst různých litých buchet-ideální je do perníku.Těsto s rebarborou je vlhké-moučník není suchý,dlouho vydrží,neokorá.Rodina si pochvaluje,aniž by tušila,že konzumuje zavrženou zeleninu..

tepito

25. 01. 2012

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
fialka
Dělávám podobně.Povařim jí, ale i s vodou a kouskem skořice.Po přecezení a vychlazení je to moc chutné osvěžení.

fialka 06. 09. 2012, 22:45

Facebook komentáře