Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rebarbora neboli reveň

Nevíte si rady s rebarborou neboli revení?Moje rodina odmítá klasické rebarborové koláče,ale mě bylo líto tuto zeleninu nechat na zahrádce bez užitku.Tak jsem vymyslela fintu.Rebarboru (nepozorovaně)zpracuju:klasicky ji očistím-sloupnu,nakrájím na menší špalíčky a krátce povařím s trochou cukru(nerozvářím).Přecedím přes nerezové sítko,vývar přeliji do skleněných lahví,zchladím  a servíruju rodině jako limonádu.Pochvalují si ,jak je příjemně osvěžující.Zbylé kousky rebarbory použiji k naplnění menších zavařovacích skleniček,osladím,doleji po okraj vodou a klasicky sterilizuji.Takto upravenou reveň přidávám do těst různých litých buchet-ideální je do perníku.Těsto s rebarborou je vlhké-moučník není suchý,dlouho vydrží,neokorá.Rodina si pochvaluje,aniž by tušila,že konzumuje zavrženou zeleninu..

tepito

25. 01. 2012


Přidat komentář
fialka
Dělávám podobně.Povařim jí, ale i s vodou a kouskem skořice.Po přecezení a vychlazení je to moc chutné osvěžení.

fialka 06. 09. 2012, 22:45

Facebook komentáře