Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
veka

veka

Fotogalerie

Recepty

Kokosový mls

Kokosový mls

Suroviny na těsto smícháme a vylijeme na plech vyložený papírem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 25 - 35 minut při teplotě 180°C. Na krém uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Mezitím vyšleháme máslo s scukrem. Do másla zašleháme postup...

Cuketová musaka

Cuketová musaka

Brambory nakrájíme na tenčí plátky a vyplníme jimi dno vymazaného pekáče. Okořeníme (pepř, sůl), druhou vrstvu vytvoříme z plátků cukety. Mleté maso promícháme s vejcem, nakrájenou cibulí, majoránkou, solí, pepřem a část rovnoměrmě rozprostřeme na...

Rybízová šťáva

Rybízová šťáva

Vodu přivedeme k varu a necháme vychladnout. Do třílitrové zavařovací sklenice si dáme omytý rybíz (může být i se stopkami, nemusí se otrhávat) přidáme na plátky nakrájený citron a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Přes sklenici dáme utěrku a ...

Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

Jahody a piškoty pokapeme griotkou. Smetanu ušleháme s 20 g cukru a vanilkovým cukrem. Zbylý cukr a tvaroh utřeme. Do kastrůlku dáme studenou vodu a na pět minut do ní ponoříme želatinu, aby změkla. Pak ji trochu zahřejeme a mícháme, dokud se nero...

Kuřecí roláda s krabími tyčinkami

Kuřecí roláda s krabími tyčinkami

Kuřecí prsa naklepeme na tenké plátky. Špenát smícháme s česnekem a se solí. Osolené maso pokryjeme špenátem. Navrch dáme krabí tyčinky, pokapeme citronem a zarolujeme. Rolády zpevníme provázkem a opečeme na oleji. Poté podlijeme bílým vínem a dus...

Hermelín pečený s kapiemi

Hermelín pečený s kapiemi

Olej nalijeme do misky, přidáme rozetřený česnek, grilovací koření a tymián. Hermelín podélně rozřízneme, vyskládáme plátky kápií, potřeme marinádou, přiklopíme a sýry z obou stran potřeme marinádou. Zabalíme do peřícího papíru, poté do alobalu a ...

Čarodějnické prsty

Čarodějnické prsty

Mouku, cukr, máslo, aroma, mléko a kakao dáme do mísy a promícháme. Vysypeme na vál a hněteme do vytvoření vláčného těsta. Těsto dáme vychladit na 30 minut do lednice. Po vychladnutí vytvoříme z těsta 12 malých válečků, na dvou místech prohneme p...

Brambory v alobalu se zakysanou smetanou

Brambory v alobalu se zakysanou smetanou

Ve čtyřech lžících olivového oleje rozmícháme dvě lžičky koření na americké brambory vrchovatou lžičku soli a rozmarýnu. Potom směsí potřeme brambory. Každou bramboru zabalíme do dvojitého obalu a dáme brambory do žhavých uhlíků do ohniště. Pečeme...

Rýžový salát s olivovým olejem

Rýžový salát s olivovým olejem

Rýži uvaříme a necháme vychladnout. Potom přidáme na kostky nakrájenou salátovou okurku, rajčata, nakrájenou rukolu, olivy, cibuli, nakrájenou bazalku, osolíme, opepříme, přidáme šťávu z jednoho citronu a olivový olej (kreme balsamico). Vše důklad...

Kuřecí špízy na grilu

Kuřecí špízy na grilu

Kuřecí prsa podélně nakrájíme na dlouhé nudličky (z jednoho prsa asi 4 nudle) a napíchneme je na špejle, které jsme před tím namočili do oleje. Marináda: Do misky si dáme olivový olej, střední cibuli nakrájenou na kostičky, nakrájenou červenou pa...

Články

Bylinky místo soli

Bylinky místo soli

Díky bylinkám nemusíme tolik solit, protože výrazné bylinkové aroma navozuje pocit slanosti. Co se k čemu hodí? Například: - rozmarýn k hovězímu a jehněčímu masu nebo bramborám - tymián k hovězímu a vepřovému masu, bramborám, salátům nebo teplým...

Jablka

Jablka

- posilují imunitní systém - podporují trávení a čistí střeva - posilují slabé žíly a dásně - snižují krevní tlak, hladinu cholesterolu a krevních tuků - stabilizují hladinu cukru v krvi - podporují imunitní systém a krevní oběh - mají omlaz...

Přímá a nepřímá metoda grilování

Přímá a nepřímá metoda grilování

Při přímé metodě grilování je pokrm přímo nad zdrojem žáru, díky čemuž vstřebává tento žár přímo. Pokrm se musí vždy otočit. Pokud máme poklop, tak se do kotle dostane méně kyslíku, díky čemuž nám nehrozí vzplanutí odkapávajícího tuku. Tato medota...

Dřevěné uhlí nebo brikety?

Dřevěné uhlí nebo brikety?

Je mezi dřevěným uhlím a briketama rozdíl? Ano, je. Různorodá kvalita dřevěného uhlí může ovlivnit dobu a kvalitu grilování. Kusové dřevěné uhlí je obvykle palivo pro grilování vyznačující se horší kvalitou. Hoří příliš rychle a vytváří nadměrné ...

Sýr niva

Sýr niva

Nejcennější je na nivě plíseň Penicillium roqueforti. Ušlechtilá plíseň se pěstuje na obilných zrnech, má šedozelenou barvu a nijak nevoní. Kvalita sýru nespočívá jen v kvalitním mléce, ale i ve způsobu zpracování. Základní surovina pro výrob...

Etiketa stolování

Etiketa stolování

Přestože již dávno máme určité věci zažité, stane se že si ve společnosti nevíme rady. Základní etiketa stolování: Přípitek Sklenici držíme za stopku a při ťuknutí se díváme do očí. Ťukáme s vínem a sektem. Sklenku s koktejlem pivem nebo tvrdým a...

Na jakou přípravu jídla se ten, který tuk hodí?

Na jakou přípravu jídla se ten, který tuk hodí?

Sádlo, máslo, olej – víme, co je lepší a zdravější? Na jakou přípravu jídla se ten, který tuk hodí? Máslo je velmi dobře stravitelné a výborně chutná. Nejlepší je ho používat k omaštění již hotových jídel. Nehodí se totiž na smažení, protože je v...

Krájení cibule bez slz

Krájení cibule bez slz

Všichni víme, jaké jsou to muka nakrájet cibuli.  Mně osobně stačí nakrájet půlku cibule a hned mě štípou oči a brečím. A co takle, když potřebuji nakrájet alespoň tři nebo čtyři cibule na guláš? Pomáhá namočit rozpůlenou cibuli do vody, nech...

Základní druhy nádobí

Základní druhy nádobí

Pro čtyřčlenou rodinu pořizujeme po šesti kusech od každého druhu nádobí. Slavnostní servis pak bývá pro šest nebo dvanáct osob. Talíř klubový - k podkládání talířů na hlavní chod, používá se spíše v restauracích (průměr 30 cm) Talíř mělký - na ...

Fórum

otázka...

13. 07. 2010, 07:50

Tak se holky nezlobte, já to už dělat nebudu. Ale oni sežerou opravdu všechno (jahody, papriky, tagetesy, mátu, ...)

RECEPTY

30. 06. 2010, 12:19

Děkuji a Vám taky krásný letní den Cituji: Zdravím Vás, někteří vtipálci připojují k receptům fotky, které nemají s daným receptem nic společného. Takové fotky ihned...

RECEPTY

30. 06. 2010, 11:35

Dobrý den, mám schválený recept "jahodové tiramisu". Když se ale podívám do sekce "Můj profil" na "recepty uživatele" (kde zmíněné tiramisu mám mezi svými recepty) ta...

Dáreček

30. 06. 2010, 11:26

Já se taky přidávám a moc děkuji za dáreček. Musím říct, že je úžasný. My doma neustále grilujeme (asi tak 3x do týdne), takže prkénko s mističkami od Tescomi, co jsem...

otázka...

25. 06. 2010, 07:10

Nazdárek Rox, zdravíme Tě. Konečně jsi se taky ozvala. My se tady máme fajn, ale už to není co to bývalo. Taky likvidujeme slimáky. Máme v kýblu vodu se solí a vždyck...

MOUKY

20. 06. 2010, 16:51

Ty jsi úžasná, díky moc. Některé jsem už měla, ale ne všechny, tak doufám, že už to budu mít teď komplet. Díky moc Cituji: http://www.pekarny.unas.cz/typy_mouky1.htm...

MOUKY

18. 06. 2010, 10:13

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte nějaký přehled označení mouk. Mám pár receptů, které bych chtěla použít, ale bohužel je tam označení mouk např. mouka typu 1...

Domácí pekárna

04. 06. 2010, 11:07

Já jsem si ji v Lídlu nekoupila. Já jsem ji dostala. Cituji: Tak nakupovat pekárnu v Lidlu mě nenapadlo, myslela jsem, že tam tohle nevedou. Já tam chodím jen výjmeč...

CO DNES VAŘÍM ?

01. 06. 2010, 22:05

Angel, dostáváš pochvalu. Já si to tak dobře nepamatuji kdo s tím přišel, ale ještě že tak. Cituji: Tak to by mi měli zaplatit za propagaci, co?     Cituji: Já ...

CO DNES VAŘÍM ?

01. 06. 2010, 13:38

Já si to pamatuji a díky tomuto portálu ho taky kupuji. Jak jsme se o tom tady bavili, tak jsem ho šla koupit a protože nám doma moc zachutnal, tak si ho teď kupujem. ...

Přátelé