Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rybízová šťáva

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 40min
Nutriční hodnoty
3990 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Vodu přivedeme k varu a necháme vychladnout. Do třílitrové zavařovací sklenice si dáme omytý rybíz (může být i se stopkami, nemusí se otrhávat) přidáme na plátky nakrájený citron a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Přes sklenici dáme utěrku a necháme 24 hodin luhovat. Druhý den obsah sklenice přecedíme přes plátno (utěrku) do hrnce. Pořádně vymačkáme, přidáme cukr a přivedeme k varu. Chvíli povaříme a za horka plníme do sklenic a ihned uzavíráme.


Přidat na Pinterest
veka

25. 07. 2010, Recept navštíven: 33072x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Thumb
Velké díky. Konečně jsem našla recept na šťávu z červeného rybízu. Podědili jsme asi 30 keřů. Tak nám držte palce.

Iva 29. 06. 2011, 00:05

Thumb
Krásný den, je možno nalévat do plastových lahvý? Asi ne,co? Zkouším to poprvé,tak nemám zkušenosti... Děkuji za odpověd :-)

Peťula 25. 06. 2012, 08:13

Thumb
Šťávu do plastových lahví jde nalévat i horkou. Ale některý plas se horkem smrskává. V tom případě při nalévání horké šťávy ponořím plastovou lahev do studené vody. Po naplnění a uzavření ji opět položím vychladnout do dřezu naplněného studenou vodou. Šťáva mi v plastových lahvích vydržela 2 roky. Pak jsme ji vyplili. Ale věřím, že by vydržela i déle. Přeji hodně úspěchů.

DANA 17. 07. 2012, 16:12

Thumb
Dobry den,chtela bych se zeptat,kdyz nemam velke sklenice,mohu pouzit hrnec na to louhovani???

jana 19. 07. 2012, 11:47

Facebook komentáře