Cuketová musaka
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1194
kalorií
1.0g
cukrů
76.0g
tuků
131.0g
bílkovin
Příprava
Brambory nakrájíme na tenčí plátky a vyplníme jimi dno vymazaného pekáče. Okořeníme (pepř, sůl), druhou vrstvu vytvoříme z plátků cukety. Mleté maso promícháme s vejcem, nakrájenou cibulí, majoránkou, solí, pepřem a část rovnoměrmě rozprostřeme na cuketu. Takto pokračujeme ve vrstvení brambory-cuketa-mleté maso, jak nám výška pekáče dovolí. Každou vrstvu cukety a brambor mírně posypeme pepřem a solí. Nakonec posypeme sýrem. Podáváme bez přílohy.
Tip k receptu
Nakonec můžeme celé vrstvení zakončit rozšlehaným vajíčkem se smetanou.
veka28. 07. 2010
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.