Cuketová musaka

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1194 kalorií
1.0g cukrů
76.0g tuků
131.0g bílkovin


Příprava

Brambory nakrájíme na tenčí plátky a vyplníme jimi dno vymazaného pekáče. Okořeníme (pepř, sůl), druhou vrstvu vytvoříme z plátků cukety. Mleté maso promícháme s vejcem, nakrájenou cibulí, majoránkou, solí, pepřem a část rovnoměrmě rozprostřeme na cuketu. Takto pokračujeme ve vrstvení brambory-cuketa-mleté maso, jak nám výška pekáče dovolí. Každou vrstvu cukety a brambor mírně posypeme pepřem a solí. Nakonec posypeme sýrem. Podáváme bez přílohy.

Tip k receptu

Nakonec můžeme celé vrstvení zakončit rozšlehaným vajíčkem se smetanou.

přidejte na:
veka

28. 07. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
beran.domin
Já jsem jsi moc pochutnal.

20. 07. 2016, 16:48

dušanka
musaka je chuťovo dobrá

26. 05. 2017, 19:04

majka
jednoduchá dobrá cuketová musaka

05. 06. 2017, 20:12

Přidat komentář
Jozef
Krásny recept. Mám na Vás Dotaz.Môžem použiť namiesto cukety patizón? Ďakujem Jozef

Jozef 28. 07. 2010, 16:04

veka
Určitě, dá se použít i patizon.

veka 28. 07. 2010, 16:13

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.