Cuketa

Cuketa

Zelenina, pravým jménem tykev obecná. Tuto plodinu seženeme téměř v kterékoliv roční době v našich supermarketech. Stává se stále oblíbenější součástí našich kuchyní a to nejen proto, že se dá upravovat na stovku různých způsobů. Cuketa je totiž vynikají součástí všech jídelníčků, které se snaží upravit životní styl směrem k hubnutí a hlavně k zdravému životnímu stylu. Obsahuje velké množství vody, minerálů a z důležitých látek, dále pak dostatečné množství vlákniny. Je zdrojem vápníku, železa a fosforu, které naše tělo potřebuje. Pomáhá odplavovat škodliviny z organismu, podporuje funkci ledvin, má vliv také na revma, otoky. Menší mladé cukety jsou vhodné do salátů, větší pak třeba k zapékání, grilování, hitem je pak zavařování.

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybí obrázek
Děkuji za skvělý recept na cuketovou pomazánku na topinky.I když jsem zrovna neměla po ruce zázvor i tak byla výborná,jenom se po ní zaprášilo.Zítra zkusím cukeťáčky. Zdravím.

Dana t Brna 24. 09. 2009, 13:01

JanaB
Není na druhém obrázku okurka salátovka?

JanaB 09. 08. 2011, 22:33

Chybí obrázek
Děkujeme za připomínku! Fotku jsem smazala!

Šéfredaktor 10. 08. 2011, 11:44

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.