Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Cuketa

Cuketa

Přidat na Pinterest

Zelenina, pravým jménem tykev obecná. Tuto plodinu seženeme téměř v kterékoliv roční době v našich supermarketech. Stává se stále oblíbenější součástí našich kuchyní a to nejen proto, že se dá upravovat na stovku různých způsobů. Cuketa je totiž vynikají součástí všech jídelníčků, které se snaží upravit životní styl směrem k hubnutí a hlavně k zdravému životnímu stylu. Obsahuje velké množství vody, minerálů a z důležitých látek, dále pak dostatečné množství vlákniny. Je zdrojem vápníku, železa a fosforu, které naše tělo potřebuje. Pomáhá odplavovat škodliviny z organismu, podporuje funkci ledvin, má vliv také na revma, otoky. Menší mladé cukety jsou vhodné do salátů, větší pak třeba k zapékání, grilování, hitem je pak zavařování.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cib...

Cuketovo-kedlubnové komínky

Cuketovo-kedlubnové komínky

Roštěnky opečeme 3-4 minuty z každé strany na oleji. Osolíme a opepříme. Kedlubnu a cuketu osolíme a nakr...

Cuketové rolky se šunkou, rukolou a sýrem

Cuketové rolky se šunkou, rukolou a sýrem

Cuketu pomocí škrabky nakrájíme na tenké dlouhé proužky. Kolečka šunky si rozložíme vedle sebe a doprostř...

Omeleta se sýrem, pečenou paprikou a cuketou

Omeleta se sýrem, pečenou paprikou a cuketou

Vejce vyšleháme s polohrubou moukou, nasekanými bylinkami, solí, pepřem. Plech vyložíme pečícím papírem, ...

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Těstoviny uvaříme na skus. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Po ch...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Cuketa Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Děkuji za skvělý recept na cuketovou pomazánku na topinky.I když jsem zrovna neměla po ruce zázvor i tak byla výborná,jenom se po ní zaprášilo.Zítra zkusím cukeťáčky. Zdravím.

Dana t Brna 24. 09. 2009, 13:01

JanaB
Není na druhém obrázku okurka salátovka?

JanaB 09. 08. 2011, 22:33

Šéfredaktor
Děkujeme za připomínku! Fotku jsem smazala!

Šéfredaktor 10. 08. 2011, 11:44

Facebook komentáře