Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Šéfredaktor

Recepty

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Troubu předehřejeme na 180°C. Ořechy dáme na plech a necháme je v troubě zezlátnout - trvá to asi deset minut, během kterých hnědá slupka popraská a jde pak docela snadno oloupat. Ořechy dáme do kuchyňské utěrky a mezi drhnutím mezi dlaněmi zbavím...

Koláč s rybou

Koláč s rybou

Předehřejeme si troubu na 180°C. Očištěný špenát krátce osmažíme na pánvi. Umytý pórek a rajčata nakrájíme na kousky. Stejně tak nakrájíme i lososa a tresku. Rozšleháme vejce (3 vejce a 5 bílků) se smetanou. K vejci se smetanou přidáme zeleninu a ...

Jednohubky trochu jinak

Jednohubky trochu jinak

Maso i cibulku nakrájíme najemno a připravíme na pánvi s kořením které máme rádi. Ingredienci na tratziky smícháme, balkán rozmačkáme vidličkou. Na nachos dáme vychladlou kuřecí směs a tzatziky:)

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Mouku, sůl, cukr, máslo a vejce zpracujeme v hladké těsto. Jednu třetinu odebereme, ostatní těsto rozválíme, přeneseme na vymaštěný plech, poklademe vypeckovanými švestkami a posypeme cukrem, skořicí a strouhanými ořechy. Z odloženého těsta zformu...

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

1 žloutek vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a citronovou kůru. Z povidel, vína, citronové šťávy a špetky skořice svaříme hustou omáčku. Z mouky vajec a špetky soli vytvoříme těsto (jako na nudle do polévky). Vyválíme jej na tenkou placku a kulatý...

Vepřové vykostěné kolínko pečené na jablkách s kroupovými placičkami

Vepřové vykostěné kolínko pečené na jablkách s kroupovými placičkami

Nožičky a kolínka vykostíme, osolíme, pokapeme jablečným octem, pokapeme medem a svážeme do původního tvaru. Maso na povrchu znovu osolíme, nastrouháme na něj jablka a pečeme při 160°C asi 2 hodiny. Kroupy uvaříme, brambory nahrubo nastrouháme. P...

Domácí vdolky s bio povidly

Domácí vdolky s bio povidly

Mléko rozdělíme do dvou kastrolků a oba lehce zahřejeme. V jednom kastolku rozpustíme máslo a ve druhém si připravíme kvásek: do vlažného mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Bude to trvat asi dvacet minut. Mouku prosijeme...

Bůček pečený na kofole

Bůček pečený na kofole

Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastro-nádobě pod alobalem pečeme cca 2,5 hodin na 135°C. Potom sundáme alobal a pečeme další půl hodiny. Výpek přecedíme a zredukujeme. Turbo tyčov...

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Mouku, olej, droždí, cukr, mléko a sůl smícháme a vytvoříme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout. Poté z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme do předem vymazaného pekáčku. Pečeme při 170°C dozlatova. Švestky podusíme v rumu, poté vmí...

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Vepřová játra, bok, smetanu a koření cca 15 minut podusíme, najemno umeleme a vyšleháme. Očištěná jablka nakrájíme na plátky a podusíme. Ke konci dušení přidáme marmeládu a želatinu, kterou předem rozmícháme ve vodě. Necháme chvilku vychladnout a...

Články

Vaříme s mrkví

Vaříme s mrkví

Mrkev je výživnou a zdravou zeleninou a navíc i skvěle chutná. Tato sladká kořenová zelenina je krásně šťavnatá, křupavá a v kuchyni je prostě nepostradatelnou surovinou. Může nejen nahradit či doplnit svačinu, ale přidáváme ji i do salátů, nákypů...

Vajíčka v kuchyni

Vajíčka v kuchyni

Vychutnejte si vajíčka na několik způsobů. Houstičky s vejciV kuchyni využíváme především vejce slepičí, křepelčí nebo pštrosí vejce. Můžeme je připravovat různě - na měkko, na tvrdo, na hniličku, sázená, míchaná, ztracená nebo ve formě vaječných ...

Vynikající polévky

Vynikající polévky

Vychutnejte si naše polévky, které vás zahřejí nejen v žaludku, ale také na duši.Čočková polévka s bramboryČočka je jedinečným zdrojem energie. V této vysoce koncentrované potravině najdete jen malé množství vody. Je bohatá na vitamín A, B, C a E....

Vánoční brandnooz

Vánoční brandnooz

Braník ČernýMožná jsi už slyšel o značkách Prelát, Malvaz nebo Mnichovák, což byla dříve velice oblíbená piva nejen mezi obyvateli Prahy. Chantecler Noir byl dokonce ozdobou nejedné pařížské restaurace na začátku 20. století. Na tuto tradici navaz...

Domácí houstičky

Domácí houstičky

Vyzkoušejte domácí houstičky a už nikdy nebudete chtít ty kupované. Pod utěrkou vydrží i tři dny, pokud je dřív nesníte.Housky s mákemPod označením mák se skrývají semena rostliny, kterou nazýváme Mák setý. Existuje spousta odrůd, ale tou nejběžně...

Medvědí pracny

Medvědí pracny

Jednoduché cukroví, které zvládnou i ti nejmenší pekaři. 

Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát

Vánoce jsou před námi a pokud ještě nemáte svůj oblíbený recept na vánoční bramborový salát, nebo jen chcete zkusit změnu, pak neváhejte vyzkoušet právě tento!

Vepřenky s cibulí

Vepřenky s cibulí

Vepřenky s hořčicí a cibulí jsou klasickou dobrotou, která nikdy nezklame. Jejich příprava je snadná a nejlépe chutnají s chlebem!

Vynikající červené zelí

Vynikající červené zelí

Druhý svátek vánoční, na svatého Štěpána, se většinou setkává celá rodina a peče se husa nebo kachna. Jako příloha se podává domácí houskový knedlík, bramborový knedlík a dva druhy zelí.Červené zelí k huse či kachněNejlépe chutná dušené červené ze...

Brandnooz listopad 2018

Brandnooz listopad 2018

Vitana Vafle NebeskéSkvělá a rychlá snídaně, jak ji neznáte. Příprava vaflí nikdy nebyla jednodušší, ke směsi přidáte pouze vodu a máslo nebo olej.Když je po upečení dáte na mřížku, zůstanou krásně křupavé. Nebeské vafle jsou nejlepší s javorovým ...

Fórum

Tlačítko zaslat ke schválení nejde

14. 11. 2018, 09:10

Dobrý den, tlačítko pro zaslání ke schválení jsme otestovali a aktuálně je funkční.Cituji:Tlačítko zaslat ke schválení nejde, to bych se pos..., Hlásí to že mám nahrát...

Seznam uživatelů

11. 03. 2013, 16:35

Přidali jsme na hlavní stránku nejaktivnější uživatele. Kompletní seznam uživatelů naleznete také na http://www.srecepty.cz/uzivatele

Nová verze sRecepty.CZ

03. 03. 2013, 08:00

Dobrý den, mockrát děkujeme za názor a pochvalu. Překlep jsme opravili. Pořadí nejaktivnějších kuchařů bylo odstraněno, zjistili jsme, že si toho uživatelé zase tolik ...

Nová verze sRecepty.CZ

10. 02. 2013, 13:30

Líbí se vám nová verze sReceptů? Co byste změnili, nebo uvítali?

Nejde mi vložit recenze

23. 01. 2013, 13:33

Možná šlo jen o krátký výpadek. Mimochodem - prozradím, že za pár dnů bude přidávání receptů velmi jednoduché. sRecepty totiž čeká pár zásadních změn  Cituji: Dobrý ...

Nejde mi vložit recenze

23. 01. 2013, 07:31

Dobrý den, viděla jsem, že ve večerních hodinách jste přidávala recenze. Je tedy již vše v pořádku? Cituji: chtěla jsem něco doplnit k receptu a ohodnotit jej, leč n...

Odměny za zlaťáky

21. 01. 2013, 11:49

Dobrý den, omlouváme se, snad najdeme co nejdříve důvod, proč se tak děje. V nejbližší době dojde k pár zásadním změnám na sReceptech, poté by mělo fungovat vše, jak ...

Odměny za zlaťáky

05. 12. 2012, 06:59

Jsme rádi, že je z Vaší strany vše v pořádku. Cenu jste si zasloužila svými recepty  Mimochodem na sReceptech aktuálně běží soutěž o více hodnotných cen. Určitě stojí ...

CHAT

12. 11. 2012, 07:29

Dobrý den, chat jsme odstranili a nahradili jej sekcí "Videa" z toho důvodu, jelikož se málo využíval. Můžete ale psát například do fóra "Pokec jen tak". Cituji: Zd...

CHAT

15. 10. 2012, 15:28

Nyní mají dokonce možnost přidávat videa i uživatelé. PS: Každé kvalitní video je za 100 zlaťáků  Cituji: Vidím, že to, že v poslední době chat skomíral, se zúročil...

Přátelé