Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Šéfredaktor

Recepty

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Troubu předehřejeme na 180°C. Ořechy dáme na plech a necháme je v troubě zezlátnout - trvá to asi deset minut, během kterých hnědá slupka popraská a jde pak docela snadno oloupat. Ořechy dáme do kuchyňské utěrky a mezi drhnutím mezi dlaněmi zbavím...

Koláč s rybou

Koláč s rybou

Předehřejeme si troubu na 180°C. Očištěný špenát krátce osmažíme na pánvi. Umytý pórek a rajčata nakrájíme na kousky. Stejně tak nakrájíme i lososa a tresku. Rozšleháme vejce (3 vejce a 5 bílků) se smetanou. K vejci se smetanou přidáme zeleninu a ...

Jednohubky trochu jinak

Jednohubky trochu jinak

Maso i cibulku nakrájíme najemno a připravíme na pánvi s kořením které máme rádi. Ingredienci na tratziky smícháme, balkán rozmačkáme vidličkou. Na nachos dáme vychladlou kuřecí směs a tzatziky:)

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Mouku, sůl, cukr, máslo a vejce zpracujeme v hladké těsto. Jednu třetinu odebereme, ostatní těsto rozválíme, přeneseme na vymaštěný plech, poklademe vypeckovanými švestkami a posypeme cukrem, skořicí a strouhanými ořechy. Z odloženého těsta zformu...

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

1 žloutek vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a citronovou kůru. Z povidel, vína, citronové šťávy a špetky skořice svaříme hustou omáčku. Z mouky vajec a špetky soli vytvoříme těsto (jako na nudle do polévky). Vyválíme jej na tenkou placku a kulatý...

Vepřové vykostěné kolínko pečené na jablkách s kroupovými placičkami

Vepřové vykostěné kolínko pečené na jablkách s kroupovými placičkami

Nožičky a kolínka vykostíme, osolíme, pokapeme jablečným octem, pokapeme medem a svážeme do původního tvaru. Maso na povrchu znovu osolíme, nastrouháme na něj jablka a pečeme při 160°C asi 2 hodiny. Kroupy uvaříme, brambory nahrubo nastrouháme. P...

Domácí vdolky s bio povidly

Domácí vdolky s bio povidly

Mléko rozdělíme do dvou kastrolků a oba lehce zahřejeme. V jednom kastolku rozpustíme máslo a ve druhém si připravíme kvásek: do vlažného mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Bude to trvat asi dvacet minut. Mouku prosijeme...

Bůček pečený na kofole

Bůček pečený na kofole

Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastro-nádobě pod alobalem pečeme cca 2,5 hodin na 135°C. Potom sundáme alobal a pečeme další půl hodiny. Výpek přecedíme a zredukujeme. Turbo tyčov...

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Mouku, olej, droždí, cukr, mléko a sůl smícháme a vytvoříme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout. Poté z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme do předem vymazaného pekáčku. Pečeme při 170°C dozlatova. Švestky podusíme v rumu, poté vmí...

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Vepřová játra, bok, smetanu a koření cca 15 minut podusíme, najemno umeleme a vyšleháme. Očištěná jablka nakrájíme na plátky a podusíme. Ke konci dušení přidáme marmeládu a želatinu, kterou předem rozmícháme ve vodě. Necháme chvilku vychladnout a...

Články

Osvěžující limonády

Osvěžující limonády

Na léto si ještě musíme počkat, ale proč bychom si nemohli udělat radost ovocnými nápoji? Dodejte svému tělu pořádnou dávku vitamínů. Chladné počasí vás pak nijak nezaskočí a vaše imunita bude posílena.Limonáda z květů černého bezuČerný bez působí...

Soutěžte s SAMURAI SHOT

Soutěžte s SAMURAI SHOT

SAMURAI SHOT je poctivý energetický nápoj z pravého čaje. Je čistý bez zbytečných konzervantů, barviv, zahušťovadel, bez lepku a 100% vegan. Skvěle působí proti únavě při řízení, práci či studiu. Připravili jsme si pro vás soutěž o tento skvělý na...

Brandnooz duben 2018

Brandnooz duben 2018

Dr.Oetker Zmrzlina vanilková příchuťMilujete zmrzlinu a rádi v kuchyni experimentujete? Pak budete určitě nadšeni z novinek od Dr.Oetker! Směsi v prášku pro přípravu vynikající domácí zmrzliny nabízejí nekonečné množství chutí podle vlastní fantaz...

Koláč aneb Valašský (ne) frgál

Koláč aneb Valašský (ne) frgál

Vynikající koláč na způsob valašského frgálu. Vyzokušíte ho taky?

Jak doplnit vlákninu?

Jak doplnit vlákninu?

Strava obsahující dostatečné množství vlákniny je důležitou součástí naší stravy. Je vhodná nejen pro léčbu obezity či nadváhy, ale také slouží jako prevence proti onemocnění srdce, cév i cukrovky. Bohužel se na tuto důležitou látku, která podporu...

Tinktura z medvědího česneku

Tinktura z medvědího česneku

Když se příroda kolem nás začne zelenat, přichází s ní i medvědí česnek, který je velice zdraví prospěšný. Vynikající je na chlebu s máslem a solí, připravit si z něj můžete i pesto, či "medvědí špenát". My pro vás máme video návod, jak připravit ...

Dvoubarevná tvarohová buchta

Dvoubarevná tvarohová buchta

Jestli máte chuť na něco sladkého, upečte si tvarohovou buchtu. Tvaroh představuje kvalitní zdroj bílkovin a tak nemusíte mít výčitky, že jste do sebe naládovali jen tak nějakou obyčejnou nezdravou buchtu.

Rychlá krkovice s lahodnou marinádou

Rychlá krkovice s lahodnou marinádou

Pro milovníky masa přinášíme video recept na rychlou krkovici s lahodnou marinádou, kterou zvládne opravdu každý. Tak se toho nebojte a s chutí si ji připravte - třeba na sobotní oběd.

Domácí lučina

Domácí lučina

Také milujete čerstvý krajíc chleba namazaný smetanovým sýrem? Pak se neváhejte připravit domácí lučinu. S video návodem je to snadné! Nezapomeňte na čerstvou cibulku nebo pažitku.

Zelné placky

Zelné placky

Zelné placky jsou skvělou pochoutkou nebo jako příloha k méně mastným pokrmům. Připravte si je a vychutnejte tak, jak to máte nejradši.

Fórum

Seznam uživatelů

11. 03. 2013, 16:35

Přidali jsme na hlavní stránku nejaktivnější uživatele. Kompletní seznam uživatelů naleznete také na http://www.srecepty.cz/uzivatele

Nová verze sRecepty.CZ

03. 03. 2013, 08:00

Dobrý den, mockrát děkujeme za názor a pochvalu. Překlep jsme opravili. Pořadí nejaktivnějších kuchařů bylo odstraněno, zjistili jsme, že si toho uživatelé zase tolik ...

Nová verze sRecepty.CZ

10. 02. 2013, 13:30

Líbí se vám nová verze sReceptů? Co byste změnili, nebo uvítali?

Nejde mi vložit recenze

23. 01. 2013, 13:33

Možná šlo jen o krátký výpadek. Mimochodem - prozradím, že za pár dnů bude přidávání receptů velmi jednoduché. sRecepty totiž čeká pár zásadních změn  Cituji: Dobrý ...

Nejde mi vložit recenze

23. 01. 2013, 07:31

Dobrý den, viděla jsem, že ve večerních hodinách jste přidávala recenze. Je tedy již vše v pořádku? Cituji: chtěla jsem něco doplnit k receptu a ohodnotit jej, leč n...

Odměny za zlaťáky

21. 01. 2013, 11:49

Dobrý den, omlouváme se, snad najdeme co nejdříve důvod, proč se tak děje. V nejbližší době dojde k pár zásadním změnám na sReceptech, poté by mělo fungovat vše, jak ...

Odměny za zlaťáky

05. 12. 2012, 06:59

Jsme rádi, že je z Vaší strany vše v pořádku. Cenu jste si zasloužila svými recepty  Mimochodem na sReceptech aktuálně běží soutěž o více hodnotných cen. Určitě stojí ...

CHAT

12. 11. 2012, 07:29

Dobrý den, chat jsme odstranili a nahradili jej sekcí "Videa" z toho důvodu, jelikož se málo využíval. Můžete ale psát například do fóra "Pokec jen tak". Cituji: Zd...

CHAT

15. 10. 2012, 15:28

Nyní mají dokonce možnost přidávat videa i uživatelé. PS: Každé kvalitní video je za 100 zlaťáků  Cituji: Vidím, že to, že v poslední době chat skomíral, se zúročil...

RECEPTY

06. 09. 2012, 13:05

Dobrý den, dívala jsem se, že jste recept vkládala už kolem půlnoci, ale nedokončila jste jej. To byl důvod, proč jste recept nemohla vytvořit znovu, jeho název už to...

Přátelé