Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Šéfredaktor

Recepty

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Troubu předehřejeme na 180°C. Ořechy dáme na plech a necháme je v troubě zezlátnout - trvá to asi deset minut, během kterých hnědá slupka popraská a jde pak docela snadno oloupat. Ořechy dáme do kuchyňské utěrky a mezi drhnutím mezi dlaněmi zbavím...

Koláč s rybou

Koláč s rybou

Předehřejeme si troubu na 180°C. Očištěný špenát krátce osmažíme na pánvi. Umytý pórek a rajčata nakrájíme na kousky. Stejně tak nakrájíme i lososa a tresku. Rozšleháme vejce (3 vejce a 5 bílků) se smetanou. K vejci se smetanou přidáme zeleninu a ...

Jednohubky trochu jinak

Jednohubky trochu jinak

Maso i cibulku nakrájíme najemno a připravíme na pánvi s kořením které máme rádi. Ingredienci na tratziky smícháme, balkán rozmačkáme vidličkou. Na nachos dáme vychladlou kuřecí směs a tzatziky:)

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Mouku, sůl, cukr, máslo a vejce zpracujeme v hladké těsto. Jednu třetinu odebereme, ostatní těsto rozválíme, přeneseme na vymaštěný plech, poklademe vypeckovanými švestkami a posypeme cukrem, skořicí a strouhanými ořechy. Z odloženého těsta zformu...

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

1 žloutek vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a citronovou kůru. Z povidel, vína, citronové šťávy a špetky skořice svaříme hustou omáčku. Z mouky vajec a špetky soli vytvoříme těsto (jako na nudle do polévky). Vyválíme jej na tenkou placku a kulatý...

Vepřové vykostěné kolínko pečené na jablkách s kroupovými placičkami

Vepřové vykostěné kolínko pečené na jablkách s kroupovými placičkami

Nožičky a kolínka vykostíme, osolíme, pokapeme jablečným octem, pokapeme medem a svážeme do původního tvaru. Maso na povrchu znovu osolíme, nastrouháme na něj jablka a pečeme při 160°C asi 2 hodiny. Kroupy uvaříme, brambory nahrubo nastrouháme. P...

Domácí vdolky s bio povidly

Domácí vdolky s bio povidly

Mléko rozdělíme do dvou kastrolků a oba lehce zahřejeme. V jednom kastolku rozpustíme máslo a ve druhém si připravíme kvásek: do vlažného mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Bude to trvat asi dvacet minut. Mouku prosijeme...

Bůček pečený na kofole

Bůček pečený na kofole

Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastro-nádobě pod alobalem pečeme cca 2,5 hodin na 135°C. Potom sundáme alobal a pečeme další půl hodiny. Výpek přecedíme a zredukujeme. Turbo tyčov...

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Mouku, olej, droždí, cukr, mléko a sůl smícháme a vytvoříme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout. Poté z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme do předem vymazaného pekáčku. Pečeme při 170°C dozlatova. Švestky podusíme v rumu, poté vmí...

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Vepřová játra, bok, smetanu a koření cca 15 minut podusíme, najemno umeleme a vyšleháme. Očištěná jablka nakrájíme na plátky a podusíme. Ke konci dušení přidáme marmeládu a želatinu, kterou předem rozmícháme ve vodě. Necháme chvilku vychladnout a...

Články

Moravský vrabec se špenátem

Moravský vrabec se špenátem

Špenát se vyznačuje vysokým obsahem karotenoidů, které jsou tělem syntetizovány na vitamin A. Ve špenátu najdeme také vysoké hodnoty vitaminů skupiny B a vitaminu C. Z minerálů je nejvíce zastoupen draslík, hořčík, sodík, vápník, železo, mangan a ...

Pečené buřtíky na pivu

Pečené buřtíky na pivu

Už jste zkoušeli pečené buřtíky na pivu? Že ne? Tuhle vynikající dobrotu musíte vyzkoušet!#tescoma-siroky-testoviny 

Jak pečeme kváskový chleba?

Jak pečeme kváskový chleba?

Domácí kváskový chleba? Žádný problém. Nepotřebujete domácí pekárnu, postačí trouba!#sushitime-siroky 

Oříšky pro naše zdraví

Oříšky pro naše zdraví

Podzim je tady se všemi jeho krásami jako je poletování barevných listů ze stromu, ale i se svými rozmary v podobě sychravého počasí, které s sebou přináší nepříjemnou únavu a oslabený organismus. #tescoma-siroky Tělo potřebuje na podzim zvýšenou ...

Krémová česnekačka

Krémová česnekačka

Česnek má výrazné antibiotické účinky, hubí však nejen bakterie, ale i viry a plísně. Dobře působí na dýchací cesty, proto se hodí při chřipkách, nachlazení s kašlem a při zánětu průdušek. Zlepšuje také trávení a stav střevní mikroflóry, snižuje o...

Luxusní hrachovka

Luxusní hrachovka

Pro jeho výživnou hodnotu by ho do svého jídelníčku měli pravidelně zařadit nejen vegetariáni, ale i sportovci, děti v době vývinu a všichni fyzicky pracující lidé. Je ideálním zdrojem bílkovin i pro ty, co se kvůli zdravotním potížím musí vyvarov...

Čevabčiči

Čevabčiči

Pro přípravu čevabčiči existuje mnoho receptů. Především doporučujeme řídit se heslem, že méně je více a nepřekořenit. Perfektní chuti dosáhnete i s jednoduchými přísadami.#tescoma-siroky 

Brandnooz říjen 2017

Brandnooz říjen 2017

Dorazil k nám pravý podzim a s ním také Brandnooz box. Co se v něm ukrývalo a na jaké novinky se můžete těšit?#damejidlo-siroky Ajvar je čistě zeleninová příloha z paprik a lilků původem ze slunného Chorvatska. Na jeho výrobu je použita výhradně z...

Ratatouille a rozmarýnové brambory

Ratatouille a rozmarýnové brambory

Ratatouille je směs zeleniny, podušené na olivovém oleji. K základním ingrediencím patří rajčata, česnek, cibule, cuketa, lilek, papriky a koření. Je možné použít i celou řadu další zeleniny.#tescoma-akce-velmi-siroky 

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Mezi hlavní účinky hlívy ústřičné patří posílení imunity organismu, pozitivní vliv na infekce a záněty, krevní tlak a zlepšení stavu cévního systému. #tchibo-siroky 

Fórum

Seznam uživatelů

11. 03. 2013, 16:35

Přidali jsme na hlavní stránku nejaktivnější uživatele. Kompletní seznam uživatelů naleznete také na http://www.srecepty.cz/uzivatele

Nová verze sRecepty.CZ

03. 03. 2013, 08:00

Dobrý den, mockrát děkujeme za názor a pochvalu. Překlep jsme opravili. Pořadí nejaktivnějších kuchařů bylo odstraněno, zjistili jsme, že si toho uživatelé zase tolik ...

Nová verze sRecepty.CZ

10. 02. 2013, 13:30

Líbí se vám nová verze sReceptů? Co byste změnili, nebo uvítali?

Nejde mi vložit recenze

23. 01. 2013, 13:33

Možná šlo jen o krátký výpadek. Mimochodem - prozradím, že za pár dnů bude přidávání receptů velmi jednoduché. sRecepty totiž čeká pár zásadních změn  Cituji: Dobrý ...

Nejde mi vložit recenze

23. 01. 2013, 07:31

Dobrý den, viděla jsem, že ve večerních hodinách jste přidávala recenze. Je tedy již vše v pořádku? Cituji: chtěla jsem něco doplnit k receptu a ohodnotit jej, leč n...

Odměny za zlaťáky

21. 01. 2013, 11:49

Dobrý den, omlouváme se, snad najdeme co nejdříve důvod, proč se tak děje. V nejbližší době dojde k pár zásadním změnám na sReceptech, poté by mělo fungovat vše, jak ...

Odměny za zlaťáky

05. 12. 2012, 06:59

Jsme rádi, že je z Vaší strany vše v pořádku. Cenu jste si zasloužila svými recepty  Mimochodem na sReceptech aktuálně běží soutěž o více hodnotných cen. Určitě stojí ...

CHAT

12. 11. 2012, 07:29

Dobrý den, chat jsme odstranili a nahradili jej sekcí "Videa" z toho důvodu, jelikož se málo využíval. Můžete ale psát například do fóra "Pokec jen tak". Cituji: Zd...

CHAT

15. 10. 2012, 15:28

Nyní mají dokonce možnost přidávat videa i uživatelé. PS: Každé kvalitní video je za 100 zlaťáků  Cituji: Vidím, že to, že v poslední době chat skomíral, se zúročil...

RECEPTY

06. 09. 2012, 13:05

Dobrý den, dívala jsem se, že jste recept vkládala už kolem půlnoci, ale nedokončila jste jej. To byl důvod, proč jste recept nemohla vytvořit znovu, jeho název už to...

Přátelé