Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Big_thumb

Šéfredaktor

Recepty

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Troubu předehřejeme na 180°C. Ořechy dáme na plech a necháme je v troubě zezlátnout - trvá to asi deset minut, během kterých hnědá slupka popraská a jde pak docela snadno oloupat. Ořechy dáme do kuchyňské utěrky a mezi drhnutím mezi dlaněmi zbavím...

Koláč s rybou

Koláč s rybou

Předehřejeme si troubu na 180°C. Očištěný špenát krátce osmažíme na pánvi. Umytý pórek a rajčata nakrájíme na kousky. Stejně tak nakrájíme i lososa a tresku. Rozšleháme vejce (3 vejce a 5 bílků) se smetanou. K vejci se smetanou přidáme zeleninu a ...

Jednohubky trochu jinak

Jednohubky trochu jinak

Maso i cibulku nakrájíme najemno a připravíme na pánvi s kořením které máme rádi. Ingredienci na tratziky smícháme, balkán rozmačkáme vidličkou. Na nachos dáme vychladlou kuřecí směs a tzatziky:)

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Mouku, sůl, cukr, máslo a vejce zpracujeme v hladké těsto. Jednu třetinu odebereme, ostatní těsto rozválíme, přeneseme na vymaštěný plech, poklademe vypeckovanými švestkami a posypeme cukrem, skořicí a strouhanými ořechy. Z odloženého těsta zformu...

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

1 žloutek vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a citronovou kůru. Z povidel, vína, citronové šťávy a špetky skořice svaříme hustou omáčku. Z mouky vajec a špetky soli vytvoříme těsto (jako na nudle do polévky). Vyválíme jej na tenkou placku a kulatý...

Vepřové vykostěné kolínko pečené na jablkách s kroupovými placičkami

Vepřové vykostěné kolínko pečené na jablkách s kroupovými placičkami

Nožičky a kolínka vykostíme, osolíme, pokapeme jablečným octem, pokapeme medem a svážeme do původního tvaru. Maso na povrchu znovu osolíme, nastrouháme na něj jablka a pečeme při 160°C asi 2 hodiny. Kroupy uvaříme, brambory nahrubo nastrouháme. P...

Domácí vdolky s bio povidly

Domácí vdolky s bio povidly

Mléko rozdělíme do dvou kastrolků a oba lehce zahřejeme. V jednom kastolku rozpustíme máslo a ve druhém si připravíme kvásek: do vlažného mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Bude to trvat asi dvacet minut. Mouku prosijeme...

Bůček pečený na kofole

Bůček pečený na kofole

Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastro-nádobě pod alobalem pečeme cca 2,5 hodin na 135°C. Potom sundáme alobal a pečeme další půl hodiny. Výpek přecedíme a zredukujeme. Turbo tyčov...

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Mouku, olej, droždí, cukr, mléko a sůl smícháme a vytvoříme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout. Poté z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme do předem vymazaného pekáčku. Pečeme při 170°C dozlatova. Švestky podusíme v rumu, poté vmí...

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Zabíjačková játrová paštika s jablečno-křenovým chutney

Vepřová játra, bok, smetanu a koření cca 15 minut podusíme, najemno umeleme a vyšleháme. Očištěná jablka nakrájíme na plátky a podusíme. Ke konci dušení přidáme marmeládu a želatinu, kterou předem rozmícháme ve vodě. Necháme chvilku vychladnout a...

Články

Jak se vyrábí mozzarella?

Jak se vyrábí mozzarella?

Mozzarellu můžete využít na milion způsobů, ale jistě ji znáte především díky oblíbenému salátu Caprese. Jak tato sněhobílá pochoutka vůbec vznikla? A víte jak se vyrábí?Mozzarella pravděpodobně vznikla jen nešťastnou náhodouTento spařený sýr prý ...

Bramborové variace

Bramborové variace

Brambory nejsou jen obyčejnou přílohou. Někteří využívají brambory jen jako rychlou a poměrně sytou přílohu. Dnes vám poradíme, jak z nich vykouzlíte báječný hlavní chod.Bramborový koláč se slaninou a kopremKopr má díky éterickým olejům výraznou v...

Brandnooz říjen 2018

Brandnooz říjen 2018

BIG SHOCK! Gold Novinka 330 mlDvě nejoblíbenější příchutě ze stáje 500ml plechovek Big Shock! jsme přetavili do menšího formátu 330ml. Tento menší formát se usadil vedle stávajících 500ml plechovek a doplnil tak naše portfolio. 330ml plechovka nev...

Polévka z pečeného česneku

Polévka z pečeného česneku

Polévka z pečeného česneku vás překvapí vynikající chutí. Česnek pečením ztratí svou ostrou chuť, ale zachová si typické aroma. 

Tvarůžkový tatarák

Tvarůžkový tatarák

Tvarůžkový tatarák je skvělou volbou pro všechny příznivce tvarůžek. Nejlépe chutná na topince a s vychlazeným pivečkem.

Doplňte tělu vlákninu

Doplňte tělu vlákninu

Strava obsahující dostatečné množství vlákniny je důležitou součástí naší stravy. Je vhodná nejen pro léčbu obezity či nadváhy, ale také slouží jako prevence proti onemocnění srdce, cév i cukrovky. Bohužel se na tuto důležitou látku, která podporu...

Delikátní dýňové máslo

Delikátní dýňové máslo

K podzimu neodmyslitelně patří dýně. Kromě jiných využití nezapomeňte letos vyzkoušet dýňové máslo!Dýně je spojována nejen s podzimem, ale je i jedním z hlavních symbolů anglosaského lidového svátku, který jistě všichni znáte. Je to Halloween. Dýn...

Pikantní zeleninový smažený sýr

Pikantní zeleninový smažený sýr

Smažák je klasika, co takhle ho trošku vylepšit. Příznivci pikantního zbystřete!

Jablečný pudinkový koláč

Jablečný pudinkový koláč

Jablečný pudinkový koláč je tak trochu osvědčená klasika. Pokud stále nevíte kam s jablky, pak si neváhejte připravit tuto sladkou radost.

Kuřecí stehna na mrkvi

Kuřecí stehna na mrkvi

Kuřecí stehna na mrkvi jsou tou správnou volnou, jestliže si chcete připravit snadný, chutný a lehký oběd!

Fórum

Tlačítko zaslat ke schválení nejde

14. 11. 2018, 09:10

Dobrý den, tlačítko pro zaslání ke schválení jsme otestovali a aktuálně je funkční.Cituji:Tlačítko zaslat ke schválení nejde, to bych se pos..., Hlásí to že mám nahrát...

Seznam uživatelů

11. 03. 2013, 16:35

Přidali jsme na hlavní stránku nejaktivnější uživatele. Kompletní seznam uživatelů naleznete také na http://www.srecepty.cz/uzivatele

Nová verze sRecepty.CZ

03. 03. 2013, 08:00

Dobrý den, mockrát děkujeme za názor a pochvalu. Překlep jsme opravili. Pořadí nejaktivnějších kuchařů bylo odstraněno, zjistili jsme, že si toho uživatelé zase tolik ...

Nová verze sRecepty.CZ

10. 02. 2013, 13:30

Líbí se vám nová verze sReceptů? Co byste změnili, nebo uvítali?

Nejde mi vložit recenze

23. 01. 2013, 13:33

Možná šlo jen o krátký výpadek. Mimochodem - prozradím, že za pár dnů bude přidávání receptů velmi jednoduché. sRecepty totiž čeká pár zásadních změn  Cituji: Dobrý ...

Nejde mi vložit recenze

23. 01. 2013, 07:31

Dobrý den, viděla jsem, že ve večerních hodinách jste přidávala recenze. Je tedy již vše v pořádku? Cituji: chtěla jsem něco doplnit k receptu a ohodnotit jej, leč n...

Odměny za zlaťáky

21. 01. 2013, 11:49

Dobrý den, omlouváme se, snad najdeme co nejdříve důvod, proč se tak děje. V nejbližší době dojde k pár zásadním změnám na sReceptech, poté by mělo fungovat vše, jak ...

Odměny za zlaťáky

05. 12. 2012, 06:59

Jsme rádi, že je z Vaší strany vše v pořádku. Cenu jste si zasloužila svými recepty  Mimochodem na sReceptech aktuálně běží soutěž o více hodnotných cen. Určitě stojí ...

CHAT

12. 11. 2012, 07:29

Dobrý den, chat jsme odstranili a nahradili jej sekcí "Videa" z toho důvodu, jelikož se málo využíval. Můžete ale psát například do fóra "Pokec jen tak". Cituji: Zd...

CHAT

15. 10. 2012, 15:28

Nyní mají dokonce možnost přidávat videa i uživatelé. PS: Každé kvalitní video je za 100 zlaťáků  Cituji: Vidím, že to, že v poslední době chat skomíral, se zúročil...

Přátelé