Ořechové cukroví z Many
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vytáhneme z lednice máslo a necháme trochu povolit. Vlašské ořechy si nameleme na jemno. Smícháme všechny sypké ingredience (Mana Origin, cukr, pudink, ořechy), přidáme olej, esenci, máslo a vypracujeme těsto. Pokud se těsto lepí, podsypeme hladkou moukou a nebo přidáme manu. Jakmile máme těsto vypracované, necháme minimálně hodinu uležet v lednici, nejlépe však přes noc. Předehřejme si troubu na 160°C a vytáhneme těsto z lednice. Plníme do ořechových formiček. Pečeme asi 13 minut dle trouby do zlatova. Upečené ořechy necháme zchladnout a poté opatrně vyklopíme z formiček. Obalujeme v moučkovém cukru se skořicí a nebo v čokoládě dle libosti.
Tip k receptu
1. Jestliže si chcete s obalováním vyhrát, můžete ořechy namočit do čokolády a poté do namletých ořechů a nebo kokosu.
2. V receptu jsem použili Manu Origin, ale můžete vyzkoušet i jiné příchutě, které Mana nabízí.
02. 12. 2019