Jahodové tiramisu
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
0min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
964
kalorií
15.0g
cukrů
18.0g
tuků
96.0g
bílkovin
Příprava
Jahody a piškoty pokapeme griotkou. Smetanu ušleháme s 20 g cukru a vanilkovým cukrem. Zbylý cukr a tvaroh utřeme. Do kastrůlku dáme studenou vodu a na pět minut do ní ponoříme želatinu, aby změkla. Pak ji trochu zahřejeme a mícháme, dokud se nerozpustí. Necháme vychladnout.
Do smetany vmícháme jahody a želatinu a vše spojíme s tvarohovým krémem. Formu vyložíme potravinovou fólií tak, abychom jí mohli tiramisu překrýt.
Na dno formy rozložíme tenké plátky jahod, na ty dáme část tvarohového krému a na něj piškoty. Pokračujeme ve vrstvení, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Nakonec přetáhneme fólií a necháme dezert vychladit a zpevnit, nejlépe přes noc.
19. 06. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.