Bylinky místo soli

Díky bylinkám nemusíme tolik solit, protože výrazné bylinkové aroma navozuje pocit slanosti. Co se k čemu hodí? Například:

- rozmarýn k hovězímu a jehněčímu masu nebo bramborám

- tymián k hovězímu a vepřovému masu, bramborám, salátům nebo teplým zeleninovým přílohám

- kopr a estragon k rybám nebo teplým i studeným omáčkám

- šalvěj k vepřovému masu, rybám nebo rajčatovým přílohám

- libeček k vepřovému, hovězímu a jehněčímu masu nebo polévkám

- koriandr k rybám a mořským plodům, rajčatovým omáčkám nebo jídlům jihoamerické a asijské kuchyně

přidejte na:
veka

18. 06. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Zrovna včera jsem měl makrelu s libečkem a česnekem. Bylo to vynikající. Takže bych jen dodal že libeček i k rybě ;)

Robin Bortlík 18. 06. 2010, 13:03

Chybějící obrázek
což teprve polévky? Ta vůně a chuť libečku je nenahraditelná.

18. 06. 2010, 19:49

Roxana
Libeček je dost silný s tím opatrně, ale na jaře si ho zasiju, našim roste jak plevel, třeba jde odkopnout kousek, Zbožňuji tymián - ten pěstuji a bazalku.

Roxana 26. 01. 2011, 02:08