Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Přímá a nepřímá metoda grilování

Při přímé metodě grilování je pokrm přímo nad zdrojem žáru, díky čemuž vstřebává tento žár přímo. Pokrm se musí vždy otočit. Pokud máme poklop, tak se do kotle dostane méně kyslíku, díky čemuž nám nehrozí vzplanutí odkapávajícího tuku. Tato medota se hodí především peo steaky, hamburgry, kotlety a další pokrmy, které grilujeme maximálně do 30 minut.

Při nepřímé metodě grilování pokrm umísťujeme nad okapávací misku doprostřed grilu mezi zdroje tepla. Díky stoupajícímu horkému vzduchu  a poklopu docílíme stejného proudění vzduchu, jako v horkovzdušné troubě (pokrm nemusíme otáčet). Výhoda této metody je, že nedochází ke vzplanutí, či nadměrnému dýmení což zaručuje zdravý pokrm bez spálených nezdravých částí. Nepřímá metoda je vhodná pro velké množství pokrmů jako je například drůbež a pečení velkých kusů masa, které se připravují delší dobu.

Fotogalerie

veka

17. 06. 2010

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře