Dřevěné uhlí nebo brikety?

Je mezi dřevěným uhlím a briketama rozdíl? Ano, je. Různorodá kvalita dřevěného uhlí může ovlivnit dobu a kvalitu grilování.

Kusové dřevěné uhlí je obvykle palivo pro grilování vyznačující se horší kvalitou. Hoří příliš rychle a vytváří nadměrné množství polétavého popílku, který potraviny znečišťuje. Kusové dřevěné uhlí je sice levnější, ale nakonec se prodraží proto, že příprava potravin trvá déle a proto jej spotřebujete více.

Ve srovnání s tím brikety z dřevěného uhlí vám posktují rovnoměrné rozložení tepla a umožňují tak lépe dosáhnout příznivějších výsledků. Další výhoda je delší doba hoření.

Obrázek: www.coop.cz

přidejte na:
veka

15. 06. 2010

Fotogalerie


Další články

Přidat komentář
Chybí obrázek
Moc pěkný článek, padlo tu množství argumentů, které si člověk při výběru "paliva" ani neuvědomí.

Robin Bortlík 17. 06. 2010, 08:13

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.