Teploty jednotlivých trub
Termostat |
°C | Popis |
poloha 1 | 50 °C | málo předehřátá |
poloha 2 | 80 °C | velmi mírně předehřátá |
poloha 3 | 100 °C | mírně předehřátá |
poloha 4 | 120 °C | mírně předehřátá |
poloha 5 | 150 °C | středně předehřátá |
poloha 6 | 180 °C | teplá trouba |
poloha 7 | 210 °C | horká trouba |
poloha 8 | 240 °C | horká trouba |
poloha 9 | 270 °C | velmi horká trouba |
poloha 10 | 300 °C | velmi horká trouba |
Odměřování pomocí lžic
Suroviny Lžička Lžíce
zarovnaná | vrchovatá | zarovnaná |
vrchovatá | |
cukr krystal | 5 g | 10 g | 15 g | 25 g |
cukr moučka | 3 g | 8 g | 12 g | 25 g |
škrobová moučka | 5 g | 10 g | 15 g | 25 g |
mouka | 3 g | 8 g | 12 g | 25 g |
sůl | 5 g | 10 g | 15 g | 25 g |
tuk | 5 g | 10 g | 15 g | 25 g |
olej | 5 g | 10 g |
|
smetana 1 šálek o objemu 200 ml = 3 lžíce
Obsahy
Nádoba | ml |
šálek kávy | 100 ml |
šálek čaje | 150 ml |
šálek | 200-250 ml |
kelímek | 150 ml |
sklenice | 200 ml |
6 lžic | 200 ml |
Roxana 06. 12. 2009, 10:29
Roxana 12. 12. 2009, 17:44