Králík na smetaně

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1508 kalorií
1.0g cukrů
11.0g tuků
236.0g bílkovin


Příprava

Králíka spaříme ve vařící vodě, necháme okapat, naporcujeme, posypeme kmínem a na prudko osmažíme na sádle. Petržel, mrkev, cibule nakrájíme na plátky a dozlatova osmažíme na másle. Přidáme hořčici, cukr a necháme chvíli zkaramelizovat. Přidáme ocet, bobkový list, pepř, sůl dle chutě a kusy osmaženého králíka. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Poté maso vyjmeme, přidáme smetanu a omáčku zahustíme mlékem, ve kterém jsme důkladně rozmíchali mouku. Necháme projít varem a omáčku procedíme přes cedník. Nakonec omáčku dochutíme dle vlastního uvážení.

přidejte na:
Chybí obrázek

18. 07. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
kvalitný recept a chutný

09. 10. 2016, 18:19

Chybí obrázek
králika robím podobne, je to dobrý recept

06. 12. 2016, 20:57

Chybí obrázek
takto pripravený králik chutí výborne

25. 01. 2017, 19:13

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.