Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Králík na smetaně

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 2h 0min
Nutriční hodnoty
1508 kalorií 1.0g cukrů 11.0g tuků 236.0g bílkovin

Příprava

Králíka spaříme ve vařící vodě, necháme okapat, naporcujeme, posypeme kmínem a na prudko osmažíme na sádle. Petržel, mrkev, cibule nakrájíme na plátky a dozlatova osmažíme na másle. Přidáme hořčici, cukr a necháme chvíli zkaramelizovat. Přidáme ocet, bobkový list, pepř, sůl dle chutě a kusy osmaženého králíka. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Poté maso vyjmeme, přidáme smetanu a omáčku zahustíme mlékem, ve kterém jsme důkladně rozmíchali mouku. Necháme projít varem a omáčku procedíme přes cedník. Nakonec omáčku dochutíme dle vlastního uvážení.


Přidat na Pinterest
Milena

18. 07. 2009, Recept navštíven: 4047x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kvalitný recept a chutný

09. 10. 2016, 18:19

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
králika robím podobne, je to dobrý recept

06. 12. 2016, 20:57

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
takto pripravený králik chutí výborne

25. 01. 2017, 19:13

Přidat komentář

Facebook komentáře