Králík na smetaně
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
2h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
1508
kalorií
1.0g
cukrů
11.0g
tuků
236.0g
bílkovin
Příprava
Králíka spaříme ve vařící vodě, necháme okapat, naporcujeme, posypeme kmínem a na prudko osmažíme na sádle. Petržel, mrkev, cibule nakrájíme na plátky a dozlatova osmažíme na másle. Přidáme hořčici, cukr a necháme chvíli zkaramelizovat. Přidáme ocet, bobkový list, pepř, sůl dle chutě a kusy osmaženého králíka. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Poté maso vyjmeme, přidáme smetanu a omáčku zahustíme mlékem, ve kterém jsme důkladně rozmíchali mouku. Necháme projít varem a omáčku procedíme přes cedník. Nakonec omáčku dochutíme dle vlastního uvážení.
Milena18. 07. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.