Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Divoký králík

Divoký králík

Přidat na Pinterest
Původem z jižní Evropy, dnes běžně chován pro maso. Je menšího vzrůstu, tělo je zavalitější, hlava spíše kulatá, uši kratší. Jejich bílé maso obsahuje podstatně méně cholesterolu než maso jiných zvířat. S masem pracujeme obvyklým způsobem. Omyjeme, odstraníme nečistoty, pečeme na nejvyšší stupně naší trouby. Maso musíme dobře okořenit, nezbytností je hlavně pepř a sůl. Králík se dá upravit hned na několik vynikajících způsobů, výborný je v hořčicové omáčce, na houbách, na paprice, ale i obyčejně upečený , podávaný s bramborem, potěší naše chuťové buňky.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Králík na česneku s olivami

Králík na česneku s olivami

Králíka naporcujeme. Cibuli nakrájíme najemno, celer nadrobno a rozmarýn nasekáme. Na oleji opečeme ze ...

Salát z králíka

Salát z králíka

Celého králíka uvaříme v hrnci spolu s octem, novým kořením, pepřem, bobkovým listem cca v 1,5 l vody doměk...

Dušený králík

Dušený králík

Králíka omyjeme a dobře osolíme. Uděláme si směs z papriky, kmínu, tymiánu a utřeného česneku. Směs promích...

Králík Braillon podle Apetitu

Králík Braillon podle Apetitu

Omytého, očištěného a naporcovaného králíka opepříme. Po všech stranách potřeme hořčicí a necháme v chladu ...

Italský králík po myslivecku

Italský králík po myslivecku

Omyté porce králíka osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Rozehřejeme olej a králíka ze všech stran or...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Divoký králík Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře