Králík Braillon podle Apetitu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Omytého, očištěného a naporcovaného králíka opepříme. Po všech stranách potřeme hořčicí a necháme v chladu jeden den odležet. Stačí i přes noc. Poté si na velké pánvi rozehřejeme olej a porce králíka si zprudka opečeme, aby se zatáhl, ale šťáva zůstala uvnitř. Vložíme do pekáčku a zalijeme bílým vínem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 160-180°C asi 50 minut až 1 hodinu. Průběžně maso poléváme výpekem, případně, když se vypeče víno, podlíváme horkou vodou nebo drůbežím vývarem. Jakmile je maso hotové, vyjmeme a položíme na teplý talíř, který udržujeme v teple. Výpek si slijeme do pánve na které jsme si nechali maso zatáhnout a přilijeme smetanu, Omáčku svaříme na třetinu a stěrkou odškrabáváme přípečky v pánvi. V případě, že je omáčka moc řídká, můžeme jemně zahustit moukou.
Tip k receptu
Já použila místo vína jen drůbeží vývar a bylo to vynikající. Podáváme s bramborami s cibulkou
Sonia00529. 10. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Dle receptu
Sonia005 17. 04. 2013, 10:06
Přidané ingredience: špek
planeta 31. 05. 2014, 10:50