Králík Braillon podle Apetitu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Omytého, očištěného a naporcovaného králíka opepříme. Po všech stranách potřeme hořčicí a necháme v chladu jeden den odležet. Stačí i přes noc. Poté si na velké pánvi rozehřejeme olej a porce králíka si zprudka opečeme, aby se zatáhl, ale šťáva zůstala uvnitř. Vložíme do pekáčku a zalijeme bílým vínem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 160-180°C asi 50 minut až 1 hodinu. Průběžně maso poléváme výpekem, případně, když se vypeče víno, podlíváme horkou vodou nebo drůbežím vývarem. Jakmile je maso hotové, vyjmeme a položíme na teplý talíř, který udržujeme v teple. Výpek si slijeme do pánve na které jsme si nechali maso zatáhnout a přilijeme smetanu, Omáčku svaříme na třetinu a stěrkou odškrabáváme přípečky v pánvi. V případě, že je omáčka moc řídká, můžeme jemně zahustit moukou.
Tip k receptu
Já použila místo vína jen drůbeží vývar a bylo to vynikající. Podáváme s bramborami s cibulkou
Sonia00529. 10. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi![Sonia005](/system/images/9824/thumb.d5a10b5f-6442-406a-a116-74b869222f9b_ratatouille__A4ABD022__96x96.jpg?1556609460)
Přidané ingredience: Dle receptu
Sonia005 17. 04. 2013, 10:06
![Chybějící obrázek](https://srecepty.cz/assets/missing/users/medium-415acfedc42211f445dfe4561f9c3c295e328a0fc026e2c64168a784d61c9c4b.gif)
Přidané ingredience: špek
planeta 31. 05. 2014, 10:50