Králík Braillon podle Apetitu

Obtížnost

Čas přípravy

1h 15min
Čas vaření
1h 10min

Celkový čas

2h 25min

Porce


Nutriční hodnoty

452 kalorií
0.0g cukrů
46.0g tuků
6.0g bílkovin


Příprava

Omytého, očištěného a naporcovaného králíka opepříme. Po všech stranách potřeme hořčicí a necháme v chladu jeden den odležet. Stačí i přes noc. Poté si na velké pánvi rozehřejeme olej a porce králíka si zprudka opečeme, aby se zatáhl, ale šťáva zůstala uvnitř. Vložíme do pekáčku a zalijeme bílým vínem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 160-180°C asi 50 minut až 1 hodinu. Průběžně maso poléváme výpekem, případně, když se vypeče víno, podlíváme horkou vodou nebo drůbežím vývarem. Jakmile je maso hotové, vyjmeme a položíme na teplý talíř, který udržujeme v teple. Výpek si slijeme do pánve na které jsme si nechali maso zatáhnout a přilijeme smetanu, Omáčku svaříme na třetinu a stěrkou odškrabáváme přípečky v pánvi. V případě, že je omáčka moc řídká, můžeme jemně zahustit moukou.

Tip k receptu

Já použila místo vína jen drůbeží vývar a bylo to vynikající. Podáváme s bramborami s cibulkou

přidejte na:
Sonia005

29. 10. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Sonia005
Bylo to výborné, lehké a přitom nasytilo. Na můj vkus byla omáčka dosti slaná, ale to je asi o vkusu. Doporučuju se držet přípravy, jelikož omáčka je potom nádherně jemná. Řiďte se pravidlem....méně je někdy více.
Přidané ingredience: Dle receptu

17. 04. 2013, 08:06

Chybí obrázek
králík je u nás oblíbený, králíka vždy špikujeme slaninou, nebo špekem
Přidané ingredience: špek

31. 05. 2014, 08:50

Chybí obrázek
dobrý recept a vynikajúca omáčka

01. 01. 2016, 17:56

Chybí obrázek
chutný recept

29. 05. 2016, 18:03

Chybí obrázek
vyborny je prešpikovaný slaninou

24. 08. 2016, 20:21

Chybí obrázek
obľubený vynikajuci kralik

05. 09. 2016, 18:07

Chybí obrázek
králik je vynikajuco pripraveený

17. 10. 2016, 16:42

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.