Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Králík Braillon podle Apetitu

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 15min , Čas vaření: 1h 10min
Celkový čas: 2h 25min , porce

452 kalorií, 0.0g cukrů, 46.0g tuků, 6.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Omytého, očištěného a naporcovaného králíka opepříme. Po všech stranách potřeme hořčicí a necháme v chladu jeden den odležet. Stačí i přes noc. Poté si na velké pánvi rozehřejeme olej a porce králíka si zprudka opečeme, aby se zatáhl, ale šťáva zůstala uvnitř. Vložíme do pekáčku a zalijeme bílým vínem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 160-180°C asi 50 minut až 1 hodinu. Průběžně maso poléváme výpekem, případně, když se vypeče víno, podlíváme horkou vodou nebo drůbežím vývarem. Jakmile je maso hotové, vyjmeme a položíme na teplý talíř, který udržujeme v teple. Výpek si slijeme do pánve na které jsme si nechali maso zatáhnout a přilijeme smetanu, Omáčku svaříme na třetinu a stěrkou odškrabáváme přípečky v pánvi. V případě, že je omáčka moc řídká, můžeme jemně zahustit moukou.

Bulb Tip k receptu

Já použila místo vína jen drůbeží vývar a bylo to vynikající. Podáváme s bramborami s cibulkou

Sonia005

29. 10. 2012, Recept navštíven: 2206x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Králík Braillon podle Apetitu

Králík Braillon podle Apetitu

Omytého, očištěného a naporcovaného králíka opepříme. Po všech stranách potřeme hořčicí a necháme v chladu ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Králík Braillon podle Apetitu Link-arrow

Přidat recenzi
Sonia005
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Bylo to výborné, lehké a přitom nasytilo. Na můj vkus byla omáčka dosti slaná, ale to je asi o vkusu. Doporučuju se držet přípravy, jelikož omáčka je potom nádherně jemná. Řiďte se pravidlem....méně je někdy více.
Přidané ingredience: Dle receptu

17. 04. 2013, 08:06

planeta
Restaurant_star
králík je u nás oblíbený, králíka vždy špikujeme slaninou, nebo špekem
Přidané ingredience: špek

31. 05. 2014, 08:50

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept a vynikajúca omáčka

01. 01. 2016, 17:56

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný recept

29. 05. 2016, 18:03

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborny je prešpikovaný slaninou

24. 08. 2016, 20:21

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
obľubený vynikajuci kralik

05. 09. 2016, 18:07

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
králik je vynikajuco pripraveený

17. 10. 2016, 16:42

Přidat komentář

Facebook komentáře