Italský králík po myslivecku
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
84
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Omyté porce králíka osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Rozehřejeme olej a králíka ze všech stran orestujeme.
Pak do pánve přihodíme bylinky a zalijeme vínem. Rajčatový protlak zředíme asi 1,5 dl vody a také přilijeme do pánve. Oloupané stroužky česneku trochu zmáčkneme nožem a také přidáme. Nakonec ještě přisypeme olivy.
Pánev přiklopíme poklicí a na mírném ohni dusíme asi 45 minut doměkka. Občas zkontrolujeme a je-li třeba, podlijeme trochou vína nebo vody. Ke konci dušení by mělo zbýt trochu zahoustlé omáčky.
Omáčku podle chuti dosolíme, vypneme a můžeme podávat.
Podáváme s italskou focacciou nebo čerstvou bagetkou a sklenkou bílého vína, nejlépe taky italského :o)
30. 05. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.