Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Rajčatový protlak

Rajčatový protlak

Přidat na Pinterest
Zpracovaný zeleninový produkt, je kašovité až řídké konzistence, tmavě červené barvy. Rajčata se propasírují, přidává se sůl a následně dochází ke konzervování výrobku. Rozdělujeme protlaky na ty se 100% rajčatovým podílem, dále pak na ty s podílem cukru a soli. Protlaky musí obsahovat nejméně 24% sušiny. Nejčastěji jej využíváme k přípravě omáček na těstoviny nebo rajské omáčky. Dodává pokrmu rajčatovou chuť a červené zabarvení.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Pikantní fazole s mletým masem, zeleninou a klobásou

Den předem namočené fazole (nejlépe becoky) uvaříme do měkka. Na oleji orestujeme do zlatova nakrájenou cib...

Kreolská omáčka

Kreolská omáčka

Na olivovém oleji zpěníme najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme melasu a nastrouhaný celer. Zasypeme b...

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Grilované kotlety s omáčkou z lesních plodů

Vepřové kotlety osolíme, opepříme a grilujeme 8 minut z každé strany. Na másle osmažíme nadrobno nasekano...

Srnčí po burgundsku

Srnčí po burgundsku

Jeden list pórku, bobkový list, dvě snítky tymiánu a dvě snítky petrželky svážeme nití - připravili jsem si...

Lilkové lasagne s bulgurem

Lilkové lasagne s bulgurem

Bulgur dáme do misky a zalijeme ho horkou vodou tak, aby hladina byla 4 cm nad bulgurem. Necháme hodinu bob...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Rajčatový protlak Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře