Rady při tvorbě krémů

  • Do krému používáme pouze máslo a pokrmový tuk používáme zásadně do korpusu.
  • Máslo by mělo mít pokojovou teplotu. Příliš tuhý se špatně šlehá a příliš měkký se roztéká.
  • Cukr před přidáním do másla vždy prosejeme, aby netvořil hrudky.
  • Kaše, šlehané hmoty, pudinky nebo polevy, které přidáváme do másla, musí mít stejnou teplotu. Kdyby byly teplé, máslo se nám roztopí. Naopak, kdyby byly studené, tak se nám máslo srazí.
  • Kaše, šlehané hmoty, pudinky nebo polevy přidáváme do másla postupně a opatrně je zašleháváme, abychom předešli srážení.
  • Kdyby jenom přece došlo ke sražení krému, přidáme trochu másla, nebo mísu s krémem dáme do horké vody a šleháme, dokud nevznikne hladký krém.
  • Korpusy plníme a zdobíme krémem až po úplném vychladnutí.
přidejte na:
Milena

30. 05. 2009


Další články

Přidat komentář
veerac
Musím nesouhlasit. Heru (pokrmový tuk) používám na krém (na dort)již několik let a je výborný. Jednou jsem použila máslo a nic moc ani vzhledově ani chutí.

veerac 01. 11. 2009, 16:49

veerac
A letos jsem na krém do cukroví dala půl hery a půl másla a také to nebylo ono. Bylo mi řečeno, že loni byl krém chutnější.

veerac 04. 01. 2010, 18:30

Ajaja
I já mám s Herou dobré zkušenosti.

Ajaja 03. 01. 2010, 20:37

Hanca333
Jsem cukrářka a nikdy bych Heru do máslového krému nedala!

Hanca333 11. 02. 2010, 16:00

veerac
To, že jsi cukrářka, ještě nic neznamená. Tak to jednou vyzkoušej s Herou a uvidíš jak je krém dobrý.

veerac 11. 02. 2010, 18:57

Hanca333
A zkazit si krém??? Prostě Heru nesnese nikdo v mým okolí tak proč to dělat

Hanca333 14. 02. 2010, 16:00

veerac
Nikdo tě nenutí to dělat, když máš pocit, že si zkazíš krém, ale kdo nic nezkusí, tak nic nezkazí a naopak. Zkoušet je třeba, aby jsme mohli poznávat co je dobré a co ne. Možná u vás nikomu Hera nechutná, ale u nás se z ní převážně krémy dělají a lidi si je pochvalují.

veerac 14. 02. 2010, 19:37

veerac
Já používám pouze Heru, máslo jedině z nouze, když mám Hery málo, tak doplním máslem.

veerac 15. 02. 2010, 20:55

Ajaja
Pokud dělám čistý krém = tuk + cukr, tak raději máslo, ale pokud dále ochucuji, zejména kakao, puding apod., pak Hera naprosto vyhovuje.

Ajaja 15. 02. 2010, 19:04

Ajaja
Ono taky hodně záleží, jak máme kdo na co nastavený jazýček...

Ajaja 15. 02. 2010, 21:40

veerac
To je pravda, ale já ho mám dost vysoko nastavený.

veerac 16. 02. 2010, 20:28