Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rady při tvorbě krémů

  • Do krému používáme pouze máslo a pokrmový tuk používáme zásadně do korpusu.
  • Máslo by mělo mít pokojovou teplotu. Příliš tuhý se špatně šlehá a příliš měkký se roztéká.
  • Cukr před přidáním do másla vždy prosejeme, aby netvořil hrudky.
  • Kaše, šlehané hmoty, pudinky nebo polevy, které přidáváme do másla, musí mít stejnou teplotu. Kdyby byly teplé, máslo se nám roztopí. Naopak, kdyby byly studené, tak se nám máslo srazí.
  • Kaše, šlehané hmoty, pudinky nebo polevy přidáváme do másla postupně a opatrně je zašleháváme, abychom předešli srážení.
  • Kdyby jenom přece došlo ke sražení krému, přidáme trochu másla, nebo mísu s krémem dáme do horké vody a šleháme, dokud nevznikne hladký krém.
  • Korpusy plníme a zdobíme krémem až po úplném vychladnutí.
Milena

30. 05. 2009

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
veerac
Musím nesouhlasit. Heru (pokrmový tuk) používám na krém (na dort)již několik let a je výborný. Jednou jsem použila máslo a nic moc ani vzhledově ani chutí.

veerac 01. 11. 2009, 15:49

Ajaja
I já mám s Herou dobré zkušenosti.

Ajaja 03. 01. 2010, 19:37

veerac
A letos jsem na krém do cukroví dala půl hery a půl másla a také to nebylo ono. Bylo mi řečeno, že loni byl krém chutnější.

veerac 04. 01. 2010, 17:30

Hanca333
Jsem cukrářka a nikdy bych Heru do máslového krému nedala!

Hanca333 11. 02. 2010, 15:00

veerac
To, že jsi cukrářka, ještě nic neznamená. Tak to jednou vyzkoušej s Herou a uvidíš jak je krém dobrý.

veerac 11. 02. 2010, 17:57

Hanca333
A zkazit si krém??? Prostě Heru nesnese nikdo v mým okolí tak proč to dělat

Hanca333 14. 02. 2010, 15:00

veerac
Nikdo tě nenutí to dělat, když máš pocit, že si zkazíš krém, ale kdo nic nezkusí, tak nic nezkazí a naopak. Zkoušet je třeba, aby jsme mohli poznávat co je dobré a co ne. Možná u vás nikomu Hera nechutná, ale u nás se z ní převážně krémy dělají a lidi si je pochvalují.

veerac 14. 02. 2010, 18:37

Ajaja
Pokud dělám čistý krém = tuk + cukr, tak raději máslo, ale pokud dále ochucuji, zejména kakao, puding apod., pak Hera naprosto vyhovuje.

Ajaja 15. 02. 2010, 18:04

veerac
Já používám pouze Heru, máslo jedině z nouze, když mám Hery málo, tak doplním máslem.

veerac 15. 02. 2010, 19:55

Ajaja
Ono taky hodně záleží, jak máme kdo na co nastavený jazýček...

Ajaja 15. 02. 2010, 20:40

veerac
To je pravda, ale já ho mám dost vysoko nastavený.

veerac 16. 02. 2010, 19:28

Facebook komentáře