- Do krému používáme pouze máslo a pokrmový tuk používáme zásadně do korpusu.
- Máslo by mělo mít pokojovou teplotu. Příliš tuhý se špatně šlehá a příliš měkký se roztéká.
- Cukr před přidáním do másla vždy prosejeme, aby netvořil hrudky.
- Kaše, šlehané hmoty, pudinky nebo polevy, které přidáváme do másla, musí mít stejnou teplotu. Kdyby byly teplé, máslo se nám roztopí. Naopak, kdyby byly studené, tak se nám máslo srazí.
- Kaše, šlehané hmoty, pudinky nebo polevy přidáváme do másla postupně a opatrně je zašleháváme, abychom předešli srážení.
- Kdyby jenom přece došlo ke sražení krému, přidáme trochu másla, nebo mísu s krémem dáme do horké vody a šleháme, dokud nevznikne hladký krém.
- Korpusy plníme a zdobíme krémem až po úplném vychladnutí.
veerac 01. 11. 2009, 16:49
veerac 04. 01. 2010, 18:30
Ajaja 03. 01. 2010, 20:37
Hanca333 11. 02. 2010, 16:00
veerac 11. 02. 2010, 18:57
Hanca333 14. 02. 2010, 16:00
veerac 14. 02. 2010, 19:37
veerac 15. 02. 2010, 20:55
Ajaja 15. 02. 2010, 19:04
Ajaja 15. 02. 2010, 21:40
veerac 16. 02. 2010, 20:28