Rady při tvorbě polevy

  • Před přípravou polevy cukr vždy prosejeme, aby netvořil hrudky.
  • Poleva by neměla být příliš hustá, protože se potom stejnoměrně nerozlije a vytvoří zbytečně tlustou vrstvu. Poleva by neměla být ani příliš řídká, ta zase příliš stéká a nepřekrývá korpus nebo krém.
  • Je-li poleva po delším tření příliš řídká, přidáme do ní trochu moučkového cukru. Do příliš husté polevy přidáme trochu tekutiny nebo tuku.
  • Když lijeme polevu na dort, nelijeme ji pouze do středu, ale spirálovitě postupujeme od středu korpusu ke kraji. Dáváme pozor, aby litá poleva stékala do kraje polevy, která je již na dortu. Můžeme ji stejnoměrně rozetřít nožem. Pracujeme rychle, aby nám poleva neztuhla nebo neztekla dříve, než ji rozetřeme nebo nenalijeme po celé ploše dortu.
přidejte na:
Milena

30. 05. 2009


Další články

Přidat komentář
Maja
Dobré rady mě polevy nikdy moc nejdou.

Maja 07. 11. 2009, 21:07

Chybějící obrázek
Mě se polevy taky moc nevedou a tohle jsem zkusila a šlo to opravdu!

kamsilka 15. 11. 2009, 19:13

Maja
Chystám se dělat polevy teď na vánoční cukroví, tak se uvidí jak to bude nakonec vypadat.

Maja 15. 11. 2009, 21:12

veka
Já a polevy taky nejdou moc dohromady. No, uvidíme. Někdy se to snad naučím. Díky za rady

veka 16. 11. 2009, 22:23

Maja
Jé já myslela že jenom mě nejdou polevy, ale jak vidím nejsem sama, to potěší.

Maja 16. 11. 2009, 23:30

veka
Ne, ne Majo, myslím, že je nás víc

veka 16. 11. 2009, 23:55

Roxana
Já si včera koupila hotové a basta! Loni jsem byla spokojená.

Roxana 22. 11. 2009, 14:37

Ajaja
Já polevu řeším tak, že koupím čokoládu na vaření, kterou dám ve vodní lázni rozpustit a přidám do ní trošku ztuženého tuku (krásně se pak roztírá a je i pěkně lesklá)- ta se povede vždy.

Ajaja 03. 01. 2010, 12:36