- Před přípravou polevy cukr vždy prosejeme, aby netvořil hrudky.
- Poleva by neměla být příliš hustá, protože se potom stejnoměrně nerozlije a vytvoří zbytečně tlustou vrstvu. Poleva by neměla být ani příliš řídká, ta zase příliš stéká a nepřekrývá korpus nebo krém.
- Je-li poleva po delším tření příliš řídká, přidáme do ní trochu moučkového cukru. Do příliš husté polevy přidáme trochu tekutiny nebo tuku.
- Když lijeme polevu na dort, nelijeme ji pouze do středu, ale spirálovitě postupujeme od středu korpusu ke kraji. Dáváme pozor, aby litá poleva stékala do kraje polevy, která je již na dortu. Můžeme ji stejnoměrně rozetřít nožem. Pracujeme rychle, aby nám poleva neztuhla nebo neztekla dříve, než ji rozetřeme nebo nenalijeme po celé ploše dortu.
Maja 07. 11. 2009, 21:07
kamsilka 15. 11. 2009, 19:13
Maja 15. 11. 2009, 21:12
veka 16. 11. 2009, 22:23
Maja 16. 11. 2009, 23:30
veka 16. 11. 2009, 23:55
Roxana 22. 11. 2009, 14:37
Ajaja 03. 01. 2010, 12:36