Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 50min
Celkový čas: 1h 10min , porce

758 kalorií, 0.0g cukrů, 69.0g tuků, 33.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Telecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a rozklepeme na tenké plátky. Plátky opepříme a osolíme dle chuti. Osmahneme je na roztopeném másle z obou stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Připravíme si omáčku: Na pánvi si zahřejeme boloňskou omáčku (je na vás, kterou si zakoupíte, je jich velké množství) a dolijeme ji troškou vody s kostkou bujónu. Vaříme a nakonec přidáme smetanu, protože omáčka bývá chuťově velice agresivní. Za stálého míchání vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne. Pak ji odstavíme a necháme vychladnout. Do vymazané zapékací mísy dáme na dno trošičku připravené omáčky, na ni pak plátky rajčat a cibulky a na to telecí maso a na něj opět omáčku s rajčaty a cibulkou jako níže. Nakonec vše posypeme nastrouhaným parmazánem. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem a necháme péci. Po cca 30 minutách sundáme pokličku a necháme sýr zezlátnout.

Bulb Tip k receptu

Před smažením můžeme maso obalit v mouce a vejci.
Telecí řízky můžeme nahradit vepřovými.
Pokud nechcete kupovat boloňskou omáčku, můžete si ji sami vyrobit, když se podíváte na související recepty.

Milena

21. 08. 2009, Recept navštíven: 4402x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Telecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a rozklepeme na tenké plátky. Plátky o...

Zobrazit všechny podobné recepty k Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem) Link-arrow
Thumb

Bramborové hranolky

Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na hranolky (středně silné proužky). Nakrájené hranolky opláchneme ...

Thumb

Bramborové krokety

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody a v...

Thumb.image

Bramborové placky

Brambory očistíme a nastrouháme na struhadle najemno. Necháme chvíli stát do doby, než pustí vodu, vymačkám...

Thumb

Pečené brambory v troubě

Brambory nakrájíme podélně na čtvrtiny a rozložíme na plech, nejlépe na pečící papír a pokapeme olivovým ol...


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře