Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Telecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a rozklepeme na tenké plátky. Plátky opepříme a osolíme dle chuti. Osmahneme je na roztopeném másle z obou stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Připravíme si omáčku: Na pánvi si zahřejeme boloňskou omáčku (je na vás, kterou si zakoupíte, je jich velké množství) a dolijeme ji troškou vody s kostkou bujónu. Vaříme a nakonec přidáme smetanu, protože omáčka bývá chuťově velice agresivní. Za stálého míchání vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne. Pak ji odstavíme a necháme vychladnout. Do vymazané zapékací mísy dáme na dno trošičku připravené omáčky, na ni pak plátky rajčat a cibulky a na to telecí maso a na něj opět omáčku s rajčaty a cibulkou jako níže. Nakonec vše posypeme nastrouhaným parmazánem. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem a necháme péci. Po cca 30 minutách sundáme pokličku a necháme sýr zezlátnout.
Tip k receptu
Před smažením můžeme maso obalit v mouce a vejci.
Telecí řízky můžeme nahradit vepřovými.
Pokud nechcete kupovat boloňskou omáčku, můžete si ji sami vyrobit, když se podíváte na související recepty.
21. 08. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 23. 01. 2017, 11:14

palino 09. 02. 2019, 20:43

katka16031 21. 05. 2019, 10:48