Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
50min

Celkový čas

1h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

758 kalorií
0.0g cukrů
69.0g tuků
33.0g bílkovin


Příprava

Telecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a rozklepeme na tenké plátky. Plátky opepříme a osolíme dle chuti. Osmahneme je na roztopeném másle z obou stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Připravíme si omáčku: Na pánvi si zahřejeme boloňskou omáčku (je na vás, kterou si zakoupíte, je jich velké množství) a dolijeme ji troškou vody s kostkou bujónu. Vaříme a nakonec přidáme smetanu, protože omáčka bývá chuťově velice agresivní. Za stálého míchání vaříme, dokud nám omáčka nezhoustne. Pak ji odstavíme a necháme vychladnout. Do vymazané zapékací mísy dáme na dno trošičku připravené omáčky, na ni pak plátky rajčat a cibulky a na to telecí maso a na něj opět omáčku s rajčaty a cibulkou jako níže. Nakonec vše posypeme nastrouhaným parmazánem. Přikryjeme pokličkou nebo alobalem a necháme péci. Po cca 30 minutách sundáme pokličku a necháme sýr zezlátnout.

Tip k receptu

Před smažením můžeme maso obalit v mouce a vejci.
Telecí řízky můžeme nahradit vepřovými.
Pokud nechcete kupovat boloňskou omáčku, můžete si ji sami vyrobit, když se podíváte na související recepty.

přidejte na:
Milena

21. 08. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vyborný recept, treba to vyskúšať

hanka 23. 01. 2017, 11:14

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
veľmi chutné

palino 09. 02. 2019, 20:43

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chuťovo výborné jedlo

katka16031 21. 05. 2019, 10:48

Přidat komentář