Rajče

Rajče

Rajče je krásně červené s tenkou, lesklou slupkou. Na dotyk měkké, může se lišit tvarem dle typu odrůdy. Obsahuje velký podíl vitamínu C, E a A, dále karoteny a vlákninu. Konzumace rajčat prospívá našemu tělu, podporuje tvorbu krve, ovlivňuje kvalitu vlasů a nehtů, napomáhá vylučovat škodlivé látky z těla. V obchodech je běžně ke koupi po celý rok, i když cena se někdy vyšplhá nepříjemně nahoru. Hodí se výborně do všech zeleninových salátů, výborně chutná ve spojení se sýrem mozzarela. Rajčatový salát s cibulí je opravdu výtečná příloha k nejrůznějším pokrmům. Konzumovat je můžeme i samotné, pozor na větší množství šťávy z něj vytékající. Skladujeme jej v chladu, ale nejlepší je okamžitá konzumace, podléhají totiž snadno plísním a hnilobám.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.