Křupavá pizza s Ajvarem
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
20min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
716
kalorií
0.0g
cukrů
66.0g
tuků
28.0g
bílkovin
Příprava
Mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek a do něj nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a pár lžic vlažné vody. Necháme chvíli kvásek vzejít a pak přidáme zbytek vlažné vody, sůl a olivový olej. Vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě kynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme z něj dvě tenké placky. Potřeme je Ajvarem a dle chuti obložíme, já zvolila Eidam, Vysočinu, rajčata a z koření posypala Oregánem.
Pečeme na 220 stupňů na pečícím papíru cca 10 až 20 minut, záleží jak tence jste těsto vyváleli.
Tip k receptu
Kdo má rád ostřejší, tak může přidat feferonky.
Poznámka: čas kynutí není v čase přípravy uvedený.
06. 07. 2021
Další recepty
Mohlo by vás zajímat
© 2024, Railsformers s.r.o.