Křupavá pizza s Ajvarem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

716 kalorií
0.0g cukrů
66.0g tuků
28.0g bílkovin


Příprava

Mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlek a do něj nadrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a pár lžic vlažné vody. Necháme chvíli kvásek vzejít a pak přidáme zbytek vlažné vody, sůl a olivový olej. Vypracujeme těsto a necháme ho na teplém místě kynout.

Nakynuté těsto rozdělíme na polovinu a vyválíme z něj dvě tenké placky. Potřeme je Ajvarem a dle chuti obložíme, já zvolila Eidam, Vysočinu, rajčata a z koření posypala Oregánem.

Pečeme na 220 stupňů na pečícím papíru cca 10 až 20 minut, záleží jak tence jste těsto vyváleli.

Tip k receptu

Kdo má rád ostřejší, tak může přidat feferonky.
Poznámka: čas kynutí není v čase přípravy uvedený.

přidejte na:
BB

06. 07. 2021

Další recepty

Mohlo by vás zajímat


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Vynikající domácí pizza
Brigita 14. 02. 2023, 15:12