Ajvar
Hustá, chuťově výrazná sterilovaná pasta, respektive pyré vyrobená z několika druhů zeleniny a dalších přísad. Používájí se rajčata, papriky, lilek, chilli, česnek a směs se dochutí cukrem, octem, solí a olejem. Velmi vzdáleně vám může připomínat kečup. Toto originální ochucovadlo pochází Turecka, kde se nazývá hajvar, typické je pro chorvatskou, srbskou nebo maďarskou kuchyni, je oblíbené a rozšířené. Používá se například jako příloha ke grilovaným masům a uzeninám, jako koření do omáček, zeleninových polévek nebo si jej můžete jen tak namazat na pečivo, topinky či toasty. Tento výrobek koupíte běžně v supermarketu, vybrat si můžete z několika značek a také mezi jemným a pikantním. Můžete si jej vyrobit i sami doma podle své chuti.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.
Hana Kubicova 15. 06. 2010, 16:44
Vojta 28. 10. 2010, 15:08
Petr 25. 10. 2012, 20:19