Sarma

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
2h 0min

Celkový čas

2h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

864 kalorií
0.0g cukrů
50.0g tuků
105.0g bílkovin


Příprava

Rozebereme listy a spaříme je vodou. Maso opláchneme pod vodou a smícháme s nevařenou rýží a nakrájenou cibulí osolíme a opepříme. Velké listy rozdělíme na půl a zbavíme silného kmene. I středním listům odříznu trochu ten hrbolek kmene. List naplním malým množstvím masa a bud složím obě dvě strany dovnitř a pak zamotám od kořene do špice nebo rovnou začnu motat od kořene a pak volné okraje prstem zacpu dovnitř smotku. Naskládám do vysokého hrnce těsně vedle sebe. Zaliji vodou a dáme máslo s ajvarem a masox. Na velmi mírném ohni vaříme minimálně 2 hodiny. Klidně i 3-4 hodiny.

přidejte na:
katka16031

26. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Sonia005
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Místo protlaku jsem dělala masové balíčky na domácím zelí a bylo to moc dobré. Jen na můj vkus je to maso uvnitř dost suché a tuhé, nevím jestli jsem nedělala něco špatně. Jinak jsem do zelí přidala ke konci osmažené kostičky anglické slaniny a byla to fakt lahůdka.
Přidané ingredience: anglická slanina

Sonia005 01. 12. 2012, 14:31

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Co tam proboha dělá masox???

220v 25. 03. 2016, 23:19

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutné jedlo,zaujímava chuť

hanka 14. 07. 2017, 20:26

Přidat komentář