Sarma
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
2h 0min
Celkový čas
2h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
864
kalorií
0.0g
cukrů
50.0g
tuků
105.0g
bílkovin
Příprava
Rozebereme listy a spaříme je vodou. Maso opláchneme pod vodou a smícháme s nevařenou rýží a nakrájenou cibulí osolíme a opepříme. Velké listy rozdělíme na půl a zbavíme silného kmene. I středním listům odříznu trochu ten hrbolek kmene. List naplním malým množstvím masa a bud složím obě dvě strany dovnitř a pak zamotám od kořene do špice nebo rovnou začnu motat od kořene a pak volné okraje prstem zacpu dovnitř smotku. Naskládám do vysokého hrnce těsně vedle sebe. Zaliji vodou a dáme máslo s ajvarem a masox. Na velmi mírném ohni vaříme minimálně 2 hodiny. Klidně i 3-4 hodiny.
katka1603126. 11. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: anglická slanina
Sonia005 01. 12. 2012, 15:31
220v 26. 03. 2016, 00:19
© 2024, Railsformers s.r.o.