Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Sarma

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 40min
Nutriční hodnoty
864 kalorií 0.0g cukrů 50.0g tuků 105.0g bílkovin

Příprava

Rozebereme listy a spaříme je vodou. Maso opláchneme pod vodou a smícháme s nevařenou rýží a nakrájenou cibulí osolíme a opepříme. Velké listy rozdělíme na půl a zbavíme silného kmene. I středním listům odříznu trochu ten hrbolek kmene. List naplním malým množstvím masa a bud složím obě dvě strany dovnitř a pak zamotám od kořene do špice nebo rovnou začnu motat od kořene a pak volné okraje prstem zacpu dovnitř smotku. Naskládám do vysokého hrnce těsně vedle sebe. Zaliji vodou a dáme máslo s ajvarem a masox. Na velmi mírném ohni vaříme minimálně 2 hodiny. Klidně i 3-4 hodiny.


Přidat na Pinterest
katka16031

26. 11. 2009, Recept navštíven: 2177x


Přidat recenzi
Sonia005
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Místo protlaku jsem dělala masové balíčky na domácím zelí a bylo to moc dobré. Jen na můj vkus je to maso uvnitř dost suché a tuhé, nevím jestli jsem nedělala něco špatně. Jinak jsem do zelí přidala ke konci osmažené kostičky anglické slaniny a byla to fakt lahůdka.
Přidané ingredience: anglická slanina

01. 12. 2012, 14:31

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Co tam proboha dělá masox???

220v 25. 03. 2016, 23:19

hanka
Restaurant_star Restaurant_star
chutné jedlo,zaujímava chuť

14. 07. 2017, 20:26

Přidat komentář

Facebook komentáře