Bílé zelí

Bílé zelí

Bílé zelí má svůj původ ve Středomoří. Obsahuje velké množství vody a vlákniny. Je to velmi zdravá, nízkokalorická zelenina vhodná do salátů i k tepelné úpravě. Obsahuje velké množství kyseliny listové, která je důležitá pro těhotné ženy nebo pro ty ženy, které plánují miminko. Z řady dalších vitamínů citujme vitamin C a B12 a ze stopových prvků třeba mangan, selen nebo zinek. Jeho léčivými přednostmi může být schopnost podpora růstu buněk, tvoření krvinek, posilování metabolismu a imunity apod. Bohužel, po tepelné úpravě zelí většinu svých blahodárných účinků na lidský organismus pozbývá
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.