Kořeněné singapurské nudle s květákem
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
30min
Celkový čas
45min
Porce
Nutriční hodnoty
644
kalorií
80.0g
cukrů
3.0g
tuků
54.0g
bílkovin
Příprava
Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Cibulku a chilli nakrájíme na jemno. Bílé zelí nakrouháme.
Citrónovou šťávu smícháme s ½ lžící kari koření a do směsi namočíme květák. Vše dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 30 minut na 180 °C.
Kuře, bílou část z jarní cibulky, zelí, chilli papričku a zbytek kari dáme do woku. Zalijeme vodou a smažíme, dokud není kuře uvařené a zelí měkké.
Poté přidáme uvařené nudle, krevety, sójovou omáčku a cukr a pár minut povaříme.
Podáváme s květákem, posypané koriandrem a zelenou částí jarních cibulek.
Tip k receptu
Krevety stačí zmrazené. Na jednu porci 997 kJ, 26 g bílkovin, 25 g sacharidů, 3 g tuku, 10 g vlákniny.
sonizna07. 12. 2015
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.