Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Chilli papričky

Chilli papričky

Přidat na Pinterest

Zelenina, původem z Ameriky. Její využití se pohybuje od zeleniny, přes koření až k léčivé formě (obsažené látky stimulují srdeční chod a tiší bolest). Obsahuje pálivou látku, tzv. kapsaicin, který způsobuje ten známý ohnivý pocit v ústech, dále pak vitamin C. Množství pálivé látky se odvíjí od druhu. Vzhledově se jedná o menší papričky se silným aroma. Zvyšují chuť k jídlu, mění prostředí naší střevní sliznice, ovlivňují močové ústrojí. Mohou se konzumovat samotné, jako příloha nakládaných sýrů, nakrájené do různých pikantních směsí, usušené a drcené jako koření.

Použití v kuchyni

Obsahuje pálivou látku, tzv. kapsaicin, který způsobuje ten známý ohnivý pocit v ústech, dále pak vitamin C. Množství pálivé látky se odvíjí od druhu. Vzhledově se jedná o menší papričky se silným aroma. Zvyšují chuť k jídlu, mění prostředí naší střevní sliznice, ovlivňují močové ústrojí. Mohou se konzumovat samotné, jako příloha nakládaných sýrů, nakrájené do různých pikantních směsí, usušené a drcené jako koření.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Baranie-jahňacie Kung-pao

Baranie-jahňacie Kung-pao

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a každý plátok naklepeme rúčkou noža tak, aby bol čo najtenší. Poto...

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na co nejjemněji. Vše orestujeme n...

Sýrovo-masové kuličky s rajčaty

Sýrovo-masové kuličky s rajčaty

Kuřecí prsa umeleme na mlýnku na maso. Goudu nastrouháme. Oboje smícháme, osolíme a opepříme. Přidáme utřen...

Salsa z pečených rajčat

Salsa z pečených rajčat

Rajčata oloupeme, nakrájíme a spolu s česnekem a nakrájenou šalotkou pečeme 1 hodinu na 180 °C. Poté všec...

Buráková omáčka

Buráková omáčka

Vodu zahřejeme, aby byla horká a pak ji spolu s ostatními surovinami dáme do mixéru. Umixujeme v hladkou ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Chilli papričky Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře