Lehká asijská polévka na zahřátí podle Lukáše Vrány z CWP
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kousky a společně s houbami dáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu.
Než se polévka začne vařit, očistíme pórek, podélně přepůlíme a rozdělíme na 5 cm dlouhé kusy, které rozkrájíme na tenké nudličky.
Do horkého vývaru přidáme zeleninu a nakrájený pórek, vše dochutíme kořením, chilli papričkou a přivedeme k mírnému varu, který udržujeme dalších 15 minut.
Jakmile maso změkne, přimícháme sójovou omáčku a hotovou polévku krátce prohřejeme.
Tip k receptu
"Tvrzení, že polévka je základ, rozhodně nepatří do dob dávno minulých. Ať už hlavnímu jídlu předchází, nebo jej zastupuje v podobě lehkého chodu, dokáže tato polévka i díky vhodné kombinaci surovin a čerstvým chilli papričkám nastartovat trávení a podpořit tak úsilí při redukci tělesné hmotnosti´,“ vysvětluje Lukáš Vrána, výživový poradce a školitel programu Cambridge Weight Plan s tím, že jedna porce má pouhých 165 kcal a hodí se tak jako lehké jídlo pro příznivce zdravého životního stylu.
11. 09. 2020